Från och med i maj kommer du kunna använda Volvos nya informations- och underhållningssystem för bilen, Sensus Connected Touch. Det består av ett Androidgränssnitt som du navigerar via en sjutums pekskärm i instrumentbrädan. Det går även att använda röststyrning och med hjälp av infraröda strålar kan du använda pekskärmen med vantar också.

Android är dock inte den enda stora nyheten, Volvo har nämligen inlett ett samarbete med Spotify som gör att deras app kommer kunna spela musik medan du kör bil. Precis som i mobilversionen styr du Spotify med pekskärmen, eller med röststyrning. Du ska kunna säga namnet på en låt och få den uppspelad direkt. Om pekskärmstekniken sviker eller om du tappar rösten kan du kontrollera musiktjänsten med knapparna på ratten, precis som en vanlig bilstereo.

Musik är alltid trevligt att ha med på resan, men frågan är om inte Google Maps är den mest intressanta appen som går att ladda ner till Sensus Connected Touch. Via bilens wifi kan du även komma åt radioappen Tune In och navigationsappen Igo Navigation. Volvo ska även lansera en egen appbutik.

Det är de nya modellerna V40, V40 Cross Country, S60, V60, XC60, V70, XC70 och S80 som du kan beställa Sensus Connected Touch till. Men Volvo säger även att vissa äldre bilmodeller från så sent som 2011 kan utrustas med systemet också.