Project Glass kan bli den bästa prylen för ansiktsblinda med hjälp av en ny app. Appen är under utveckling vid Duke University i USA, där arbetet leds av He Wang, Xuan Bao, Romit Roy Choudhury och Srihari Nelakuditi. Enkelt beskrivet så kan appen komplettera vanlig ansiktsigenkänning som finns i smarta mobiler med ett system som känner igen vad människor bär för kläder.

Rättare sagt lär sig appen vilka specifika mönster männsikor har på sina kläder och hur dessa sätts samman. Informationen kan också skickas mellan mobiler, till exempel "utannonserar" appen att en viss person befinner sig på en plats. Den samlade informationen gör att In Sight till och med kan känna igen en människa bakifrån.

Enligt forskarnas rapport fungerade In Sight i 93 procent av fallen när personen sågs framifrån. Bakifrån sjönk siffran, men med hjälp av samlad information såsom geografisk position och andra faktorer steg den igen till hela 96 procent.

In Sight kan vara användbart inte bara för den som rör sig i stora folkmassor utan även för ansiktsblinda. Forskarna på Duke University har också arbetat med att visualisera folks Twittermeddelanden, så att de visas över huvudet på användare sedda genom Project Glass.