Sitter du på en nyinköpt ultra hd-tv men börjar bli less på de videor med ultra hd-upplösning som följde med tv:n? Eller planerar du att köpa en ultra hd-kompatibel tv men är rädd för att filmer och serier som inte har ultrahöga upplösningar kommer att se ut som gröt? Då är detta en god nyhet för dig.

I en intervju med The Verge berättar en produktchef hos Netflix att vi kan förvänta oss att kunna titta på ultra hd-material redan inom två år. Det enda som för tillfället sätter stopp är internetleverantörerna.

Hunt berättar i intervjun att den kritikerrosade och Netflix-exklusiva serien House of Cards, med bland annat Kevin Spacey i huvudrollen, filmades till stor del i ultra hd. Hunt hoppas att användare kommer kunna se den serien i ultra hd redan i år, då det "bara" är att koda om materialet.

I slutet av intervjun berättar Hunt också att Netflix tänker fortsätta låta användare titta på olika filmer samtidigt på samma konto, men att företaget håller på att testa en ny funktion där olika personer som har tillgång till kontot har en egen profil där de kan betygsätta filmer.