Nästa Playstation är den hittills enda konsolen med ett fokus på nästa generations grafik som har utannonserats. Och efter presskonferensen i februari har vi hungrat efter mer information om spelmaskinen som lovar guld och gröna skogar för både utvecklare och spelare.

Under Game Developers Conference lyfte Sony ytterligare lite på locket till kakburken full av hemligheter. Vi vet nu att konsolen kommer kunna ladda dina handkontroller även när den är avstängd, till skillnad från Playstation 3, att Playstation Eye kan känna av om den är vänd åt fel håll eller har ramlat ner samt att blu-ray-spelaren är tre gånger så snabb som i föregående konsol.

Sony berättar också att handkontrollens pekplatta har stöd för två fingrar samtidigt vilket möjliggör zoomgesten vi känner igen från smarta mobiler. Knapparna på framsidan av kontrollen är numera digitala, precis som i första Dual Shock. För den som har tagit i för kung och fosterland för att få spelkaraktärer att reagera kommer det här antagligen som en glad nyhet.

Led-lampan på baksidan av handkontrollen har också möjlighet att byta färg. Till exempel kan den blinka rött om spelaren har låg hälsa. Har du fyra handkontroller lyser de i olika färger för att kännas igen av Playstation Eye.

Sist men inte minst behöver du visa ditt riktiga namn i konsolens sociala koppling till nätverk. Visserligen är det standardinställningen om du lägger till vänner via Facebook, men det finns möjlighet att stänga av detta för att enbart se profilen från Playstation Network.

Sony lovar också att Remote Play-funktionen med Playstation Vita kommer vara mycket bättre den här gången. Mycket bättre innebär att den när som helst kan sättas igång och att spel renderas i den bärbara konsolens ursprungliga upplösning, 960 x 544 pixlar.


Nya Playstation Eye.