Det kan tyckas som ett stort ansvar att bäras av en kille som knappt äntrat puberteten, men Ender's Game bygger ju sin berättelse på en invasion av jättelika insekter så trovärdigheten är ingen avgörande faktor. Nu har den senaste trailern gjort nedslag på Youtube och bjuder på betydligt mer material än den teaser som släpptes för några dagar sedan.

Två minuter av spektakulära rymdstrider, bistra anleten på Harrison Ford och minimalt med skådespeleri. Så går det att sammanfatta det första intrycket av Ender's Game, en bok som bygger på komplexa idéer kring krig och strategi. Boken har bland annat kritiserats för att glorifiera användandet av våld och vissa har jämfört huvudkaraktären Ender Wiggin med Adolf Hitler.

Några djupgående analyser av hur filmen tolkar sitt källmaterial är dock svårt att göra efter bara två minuter. Regissören Gavin Hood ligger bakom kritikerrosade Tsotsi och magplasket X-Men Origins: Wolverine. Om Ender's Game kan behålla någon form av handlingsmässigt djup samtidigt som vi kan få grandiosa explosioner vore det väl värt väntan. Filmen har biopremiär den åttonde november.