Mojangs Nathan Adams skickade för några dagar sedan en tweet där han skriver att det skulle ta lång tid att få Minecraft att fungera med Rift, men det är ingen omöjlighet.

Men i väntan på att Mojang ska släppa Minecraft som fungerar med Oculus Rift har en ivrig utvecklare vid namn StellaArtois tagit i saken i egna händer och skapat en egen version som fungerar med tillbehöret.

Projektet är fortfarande i arbetsfas, men det går att titta runt och själva krökningen av bilden som gör upplevelsen mer indragande fungerar som den ska.

Det som är mest imponerande är inte att personen i fråga har skapat en egen version, utan att han har skapat en egen version utan att haft tillgång till ett par Oculus Rift-brillor. Han har alltså bara skrivit kod och sedan utvecklat vidare med hjälp av feedback från forumet mtbs3d:s användare.

Men för att vara realistisk en stund så ligger utvecklingen av Minecraft till Oculus Rift inte i händerna på Mojang, utan i hobbykodarnas. Vi får se om StellaArtois fortsätter jobba med att optimera Minecraft till Rift-brillorna eller om Mojang hinner släppa en egen version som är kompatibel med tillbehöret. Jag satsar dock mina pengar på StellaArtios och användarna på mtbs3d.com.

Här under kan ni se hur det ser ut att springa runt i en fyrkantig virtuell verklighet med Oculus Rift.