Och tur är väl det, för vem kan få nog av superhjältar? Att skruva ner reglagen från elva och anpassa allt efter tv-rutan är dock oroväckande. Avengers och Marvels katalog av extraordinära män och kvinnor har ju hittills handlat om bombastisk, på gränsen till galen, action. Det som lindrar den begynnande huvudvärken är att Joss Whedon, som de flesta säkert känner till från Buffy the Vampire Slayer och sorgligt underskattade Firefly, återvänder som exekutiv producent för serien.

Whedon var ju även den som höll i tyglarna när Avengers spelades in, i rollen som regissör. Han borde med andra ord veta ett och annat om att porträttera superhjältar på film. Inte för att Agents of Shield kommer svämma över av inhopp från Iron Man, Hulken eller Black Widow. Här är det fokus på relationerna mellan agenterna Phil Coulson, Grant Ward, Melinda May, Leo Fitz, Jemma Simmons och Skye som gäller.

ABC, den amerikanska tv-kanal som ska sända Agents of Shield, har satt samman en trailer som inte lämnar mycket till fantasin. Ta en titt på en nedan och känn hur både ångest och välbehag fyller din kropp. Agents of Shield ska börjas sändas i höst på ABC och kan bli precis hur bra eller dåligt som helst.