En av de stora profilerna på forumet kallade sig för Cha0. Han var från Turkiet och specialiserade sig på att sälja kortläsare och skimmingapparater, oumbärliga verktyg för den som ville samla in kortnummer i stor skala. Med tiden byggde Cha0 upp en omfattande kundkrets - hans apparater återfanns på så vitt skilda platser som USA, Nya Zeeland och i Sydamerika. Han tog till och med ut annonsplats på Darkmarket: “Är det här du?” löd bildtexten intill en tecknad gubbe i ett hus fullt av sedlar och mynt. “Ja. Om du köpt din utrustning av Cha0”.

Bland andra kortbedragare spred sig ryktet att Cha0 inte var någon man bråkade med ostraffat. Inte minst efter att de såg vad som hänt med Kier, en annan hackare från Turkiet som läckt information till polisen.

Kier hängdes ut på bild på Darkmarket, sittandes i kalsonger på en pinnstol med en skylt i händerna. På den stod:

JAG ÄR KIER
MITT RÄTTA NAMN ÄR MERT ORTAC.
JAG ÄR EN PARTNER TILL MEDIA.
JAG ÄR EN RÅTTA. JAG ÄR EN GRIS. JAG ÄR EN REPORTER.
JAG HAR BLIVIT KNULLAD AV CHA0

Darkmarket stängdes ned år 2008 efter en omfattande insats ledd av amerikanska FBI. Även Cha0 greps och demaskerades som den turkiske gangstern Çagatay Evyapan. Han sitter sedan ett par år tillbaka i fängelse, dömd för storskaliga bedrägeribrott.

Åtminstone om man ska tro den officiella historieskrivningen. I reportageboken “Darkmarket” presenterar författaren Misha Glenny en alternativ teori. Enligt vissa av hans källor var Çagatay Evyapan bara en hantlangare. Någon som agerade på order från den riktige mästertjuven i kulisserna – den som drog in de stora pengarna på Cha0s verksamhet. Inom den turkiska polisen tror vissa att flera individer, varav Çagatay Evyapan var en, använde sig av namnet Cha0. Det spekuleras i att samma brottssyndikat har kopplingar till såväl heroinsmuggling som människohandel.

Darkmarkets historia tog slut när forumet stängdes ned år 2008. Men det tycks osannolikt att alla frågetecken kring Cha0s verkliga identitet någonsin ska rätas ut.

Läs mer: 
Del 1: Anti-antivirus för miljarder
Del 2: A311 Death - Trojanen som sänkte Nordeas säkerhetssystem
Del 3: Cumbajohnnys dubbelspel och den största korthärvan i amerikansk historia
Del 5: Alphacash - om Sveriges störta korthärva och flykten till Brasilien