Går vi in på Jollas hemsida blir vi ombedda att ansluta oss till rörelsen. Detta genom att förboka den nya telefonen som företaget har arbetat med sedan Meego-förintelsen 2010. Telefonen, som bara kommer att heta Jolla, består av godsaker som 4,5 tums skärm, en dubbelkärnig processor, 8 MP-kamera och 16 GB lagring som går att utöka med sd-kort. Luren kommer också vara utrustad med 4g-kapacitet och ett batteri som du själv kan byta ut. Sedan kommer du förstås kunna köra Android-applikationer på telefonen.

Jolla-telefonens baksida kommer finnas tillgänglig i ett gäng olika färger: Blå, röd, grön och vit. Beroende på vilken baksida du väljer att ha kommer själva operativsystemet att skifta färg. En smärre onödig funktion, men ändå kul. Du kommer givetvis kunna ändra färgschemat i telefonen själv.

Telefonens utseende ligger någonstans inom kategorin fulsnygg. Rakt framifrån ser den ut som vilken fyrkantig telefon som helst. Men tittar vi på den från sidan så ser det ut som att någon har pressat ihop två stycken telefoner och klämt in några knappar mellan dem. Vi får se om denna design går hem hos användarna när telefonen lanseras i slutet på 2013.

Redan nu kan du förboka ett alldeles eget exemplar av Jolla. Om du betalar 40 eller 100 euro redan nu så får du en exklusiv version av telefonen, samt en t-shirt och lite annat smått och gott. Priset på telefonen kommer att ligga på max 399 euro och vi i Europa kommer att få telefonen först.

Mer specifikationer om själva telefonen och operativsystemet kommer att dyka upp under kvällen efter att Jolla har haft sin presskonferens, som för övrigt startar 18.30.