Själva armbandet blinkar, lyser och vibrerar när saker händer på din telefon. Du kan med den medföljande applikationen ställa in färger, intensitet och vibrationer. Du kan till exempel ställa in att uppdateringar från Facebook har den ikoniska mörkblå färgen medan Twitter får en lite ljusare blå färg.

Embrace+ kan kopplas till din Iphone eller Android-lur via bluetooth. Räckvidden är ungefär tio meter och själva armbandet är vattentätt, vilket betyder att du utan problem kan få aviseringar precis överallt.

Enligt skaparna ska batteriet i armbandet hålla i tio dagar innan det behöver laddas upp via micro-usb igen. Och då har de räknat med att du ska få hundra uppdateringar per dag, så om du inte är populär eller bara har ställt in den att blinka väldigt sällan så kommer batteriet att hålla betydligt längre.

Det här är inte första gången Embrace+ dyker upp på Kickstarter. Redan i februari söktes finans via tjänsten. De behövde då 220 000 dollar för att nå deras mål. Insamlingen slutade på strax över 83 000 dollar, vilket fick skaparna att tänka om i produktionen. I april gjorde de ytterligare ett försök och den här gången gick det bättre. Målet på 80 000 dollar nåddes på bara några dagar och i dagsläget ligger insamlingen på 156 000 dollar.

Om insamlingen går över 180 000 kommer det släppas ett utvecklingskit till armbandet som du kan använda för att skapa egna applikationer till Embrace+.

Enligt Embrace+ Kickstarter-sida kommer armbandet att börja skickas ut till folk som har donerat pengar till projektet redan i juli.