Secret Labs och House of Horology har arbetat tillsammans för att ta fram en så smart och batterisnål klocka som möjligt, samtidigt som den är estetiskt tilltalande. Resultatet är Agent Smartwatch.

Själva klockan består av en 1,28-tums display och en strömsnål ARM Cortex-M4-processor på 120 Mhz.Batteriet i klockan kan laddas upp via induktionsladdning med QI-standard. Agent Smartwatch kan läsa av hastighet, rörelser, ljus och sedan är klockan vattentålig också. Sist men inte minst kan du koppla den till telefonen via bluetooth, vilket gör att du kan kontrollera telefonen samt få aviseringar direkt till armbandsuret. Agent Smartwatch ska fungera med Iphone, telefoner med nyare Android (2.3 eller högre) och Windows Phone 8.

Secret Labs lägger väldigt mycket fokus på batteritiden. Enligt företaget ska batteriet hålla i minst sju dagar om klockan är kopplad till en telefon via bluetooth och minst 30 dagar utan bluetoothkoppling.

Insamlingsmålet på 100 000 dollar uppnåddes väldigt snabbt. I skrivande stund ligger donationerna på nästan 260 000. Detta betyder att Agent Smartwatch kommer att bli verklighet. Om du vill ha en smart klocka från Secret Labs och House of Horology kan du donera minst 149 dollar till projektet, 179 dollar om du vill ha en QI-laddare, så får du en klocka vid lansering. Enligt skaparna bör klockan lanseras redan i december i år. Vill du dock vänta med att köpa klockan så kommer du vara tvungen att betala 249 dollar, eller 299 för att få med laddaren.