Och möjligtvis göra läsupplevelsen bättre genom lite fantasi och interaktion. Bridging Book är ett koncept som för samman en vanlig bok med Ipad via en app (så klart) och lite magi.

Okej, det är inte magi på riktigt. Istället sitter det faktiskt magneter i hörnet på varje sida av boken. När sidorna vänds påverkas magnetfältet kring Bridging Book och om Ipad befinner sig tillräckligt nära känner den av förändringen. Således visas en ny bild med samma tema som pappersboken, eller som till och med kan vara en förlängning av den.

Poängen är att ge exempelvis barn en ny dimension av interaktion med böckernas innehåll. I den demonstration som visas i filmen nedan är funktionerna förhållandevis enkla och knappast särskilt djupa, men de visar ändå var konceptet kan tas. Och jag går igång på blandningen mellan traditionell bläddring och surfplattans mångsidighet via pekskärmen.

Bridging Book behöver stiga ut ur fantasiträsket, där prototypen och hela idén befinner sig. Med tillräckligt mycket uppmärksamhet och möjligtvis en crowdsourcingkampanj kanske det här mötet mellan nytt och gammalt kan bli verklighet.

Bridging Book from engageLab on Vimeo.