Spelen, Roll It och Racer, är inte särskilt djuplodande och kommer inte hålla dig klistrad framför skärmen flera timmar i sträck. I det första kastar du en boll mot hål för poäng och i det andra kör du en imaginär bil längs en imaginär bilbana. Det är knappast The Elder Scrolls vi pratar om (eller Mojangs kommande Scrolls). Men det är två små experiment som på ett roligt sätt visar vad du kan åstadkomma genom att koppla samman mobilen och datorn via internet.

I Roll It sköts kastandet av bollen genom att du svingar din smarta mobil i en motsvarande rörelse, där kraft och timing är av stor vikt. Själva spelet renderas i 3d på din datorskärm medan sikte ställs in via mobilen. Racingspelet utspelas helt på din telefon och kräver i princip en eller flera motspelare för att fylla någon funktion. Bilbanan sträcker sig nämligen över flera skärmar samtidigt och blir därmed någon form av socialt experiment såväl som ett tekniskt.

Själva anslutningen mellan datorn och mobilen sker via Chrome, genom att ange en kort webbadress samt en kod som du får via hemsidan.

Racer är totalt menlöst utan vänner, men Roll It kan du helt klart slösa en eftermiddag på om du inte har något för dig eller vill undvika att jobba. Det kommer inte förändra ditt liv, men kanske får någon framtida spelutvecklare en grandios vision av ett massivt onlinerollspel som figurerar både på den stora och den lilla skärmen. Tanken på möjligheterna är åtminstone svindlande. Seså, surfa iväg och kasta lite virtuella bollar med din lur nu.