Mitten av 90-talet var äventyrsspelens storhetstid när det gällde kvalitet, men tyvärr hjälpte det faktumet inte försäljningen av spel som The Neverhood och Grim Fandango. Som tur är nylanseringarnas tid inne och Neverhood-skaparen Doug Tennapel förlitar sig nu på spelares nostalgikänslor för att kunna skapa Armikrog.

Precis som The Neverhood kommer Armikrog animeras med hjälp av lerfigurer, vilket ger spelet ett unikt utseende. Du styr huvudkaraktären Tommynaut och hans blinda trotjänare Beak-Beak genom en rad olika rum där du måste lösa gåtor för att ta dig vidare i fortet Armikrog.

För att öka nostalgifaktorn har skaparna Pencil Test Studios kontaktat musikern Terry S. Taylor som ska skapa musiken till det kommande lerspelet. Taylor gjorde också den väldigt säregna musiken till Neverhood.

Doug Tennapel och Pencil Test Studios har vänt sig direkt till fansen via Kickstarter för att söka finansiering till projektet. Målet är att samla in minst 900 000 dollar till projektet och med tanke på att insamlingen i skrivande stund, endast ett dygn efter start, ligger på nästan 140 000 dollar så tror jag att Armikrog blir verklighet.

Om insamlingen når målet kommer Armikrog att släppas i juni nästa år till pc, Mac och Linux.