VR-tillbehör har börjat dyka upp på marknaden som ska ge spelaren en extradiimension under spelets gång. Vi har tidigare skrivit om bland annat Oculus Rift och elchockströjan Araig som ska göra detta, och nu vill det Texas-baserade företaget Virtuix göra att vi ska röra oss lika mycket i verkligheten som i spelet.

Virtuix hävdar att Omni är den sista pusselbiten i virtual reality-pusslet. Själva enheten är i princip en skål som spelaren står i med speciella speciella skor som registrerar spelaren rörelser. Sensorerna i Omni registrerar hur snabbt du springer och om du står upp eller hukar. Sedan registrerar enheten också hur långt du springer och hur många kalorier som bränns under spelets gång. Om du varit nyfiken på hur långt det egentligen är mellan Markarth och Riften i Skyrim och hur många kalorier som bränns under den springturen kan du nu få reda på detta med hjälp av Omni.

Du på ett enkelt sätt konfigurera kontrollinställningarna med Omni. På samma sätt som du ställer styrning med tangentbordet i diverse spel. I princip kommer du kunna ställa in de olika riktningarna du kan springa i så att de agerar som piltangenter. Vilket gör att du kan scrolla åt olika håll på hemsidor och andra piltangentsbaserade applikationer.

Företaget berättar att du kan använda Omni tillsammans med Oculus Rift och en handkontroll för att få en visuell upplevelse som inte liknar någon annan. Virtuix Kickstarter-insamling startade den fjärde juni och inom loppet av bara några timmar lyckades målet på 150 000 dollar nås. I skrivande stund ligger insamlingen på 643 000 dollar och det är 45 dagar kvar på insamlingen. Enligt dessa siffror är det väldigt sannolikt att Omni blir verklighet.

Virtuix planerar att lansera enheten i början av 2014 till en kostnad av runt 400 dollar. Vill du säkra ett tidigt exemplar av den nya kontrollen kan du donera mer än 429 dollar till projektet. Då kommer du få ett exemplar av Omni med tillhörande skor och fasthållande bälte. Oculus Rift och andra kontrollrelaterade tillbehör får du köpa på annat håll.

Starta Kickstartevideon här under för att se hur enheten fungerar och vad du behöver göra för att hjälpa projektet.