Solepower är i princip en sula som tar upp energin från steget och konverterar och lagrar denna i ett batteri som du fäster på fotleden. Det uppladdade batteriet kan du sedan koppla in i valfri mobil enhet via usb.

Enligt skaparna fungerar detta väldigt enkelt och smidigt. Du behöver bara pressa ner sulan i din sko och dra en kabel från sulan till fotledsbatteriet. Sedan är det bara att börja vandra. Målet för tillfället är att ladda batteriet i en Iphone till 100 procent genom att gå mellan 4 och 8 kilometer, vilket enligt Solepower är den sträcka en vanlig person går på en dag. Om du är ute och vandrar så kommer du kunna ladda upp kräm så det räcker till samtliga prylar du har med dig.

Solepower verkar som en väldigt bra och smidig produkt för bevandrade människor. Du kommer troligtvis vara tvungen att köpa ett par skor i en storlek större än vanligt så denna sula är ungefär 1,5-2 cm tjock. Jag hoppas att tjockleken minskar drastiskt i kommande versioner.

Du kan själv donera pengar till Solepower-projeket
et på Kickstarter. Insamlingen ligger på 22 000 dollar för tillfället och målet är 50 000, så det är fortfarande en bit kvar tills Solepower kan bli verklighet. Vill du ha en Solepower skickad till dig vid lanseringen i december nästa år så får du lägga ut minst 120 dollar plus frakt.

Här kan ni se Kickstarter-videon till Solepower.