Lone Signal-projektet går ut på att vem som helst kommer kunna skicka ut en textrad på 144 tecken till systemet Gliese 526 som ligger 17,6 ljusår bort från jorden. Signalerna skickas från Jamesburg Earth Station i Carmel, Kalifornien. Meddelanden och bilder kommer att strömmas successivt med start den 18 juni. Enligt Planet Habitability Laboratory, PHL, ska just Gilese 526 vara ett system där liv i någon form kan existera.

Den gif-bild Kim Asendorf ska skicka är ett verk från 2011 han har döpt till Humans watching digital art och består av ett par bilder där Asendorf tittar på någonting. Rent hypotetiskt kommer utomjordingar om 17,6 år få en stor mängd meddelanden från jorden och ett av dessa meddelanden kommer vara en gif-bild från Asendorf där han ser lite förvirrad ut. Om det finns liv i Gliese 526 kanske vi får svar från en lika förvirrad konstnär från någon planet i det systemet om ungefär 35 år.

Du kan själv skicka ett meddelande till solsystemet. Det enda du behöver göra är att registrera dig på Lone Signals hemsida och vänta till i morgon. Då kommer du kunna skicka ett 144 tecken långt meddelande till våra vänner på Gliese 526. Det första meddelandet kan du skicka gratis. Men om du vill skicka fler, eller möjligtvis en bild, måste du betala. För en dollar får du fyra uppladnings-credits som du kan använda för att skicka antingen fyra textmeddelanden, eller ett textmeddelande och en bild.

Här under kan ni se gif-sekvensen som Kim Asendorf kommer att skicka under morgondagen.
Källa: Kimasendorf.com