Vilka är då vi? Daniel Goldberg och Linus Larsson, författare och journalister. Bland annat har vi skrivit två reportageböcker – Svenska Hackare och Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka. Här hoppas vi kunna bjuda på nyheter, kuriosa och (förhoppningsvis) smarta spaningar om teknik, prylar annat som gör livet värt att leva.

Fram till för ett par veckor sedan drev vi bloggen Digitalt på cafe.se, men när Daniel och Simon erbjöd oss ett hem (ljust, fräscht och fullt kompatibelt med rådande webbstandarder) på nya m3.se kunde vi givetvis inte tacka nej.

Ni som är med oss därifrån – kul att ni hängde med i flytten. Ni som snubblat in på Modermodemet för första gången – varmt välkomna! Kom gärna tillbaka. Vi lovar att bloggen kommer fyllas med mer matnyttigt innehåll än detta ganska förvirrade (och redan på tok för långa) inlägg.

Så namnet då. Här är den klassiska förlagan. Men en gång i tidernas begynnelse fanns även en redaktionsblogg hos Computer Sweden som hette just Modermodemet. Den här klassikern minns väl alla.Inte? Den här då? Nåväl.

När vi slutade på CS så slutade även redaktionen att bry sig om vårt hjärtebarn. Därför snor vi helt sonika namnet hit, och återupplivar Modermodemet i M3:s regi.

En gång till: varmt välkommen. Säg hej och önska oss lycka till (eller be oss dra åt helvete) i kommentarerna.