Enligt Microsoft kommer den nya Kinect 2.0-sensorn att duga alldeles utmärkt för att prata med kompisar över Skype eller andra spelare med hjälp av kamerans inbyggda mikrofoner. Vill du använda ett headset är du alltså tvungen att köpa ett separat från antingen Microsoft eller någon tredjepartstillverkare som Turtle Beach eller Mad Catz. Du kommer heller inte kunna använda gamla headset till den nya konsolen.

Spelar du till exempel Call Of Duty är du väl medveten om den grad av skällsord och diverse arga kommentarer som skriks under spelets gång. Om du vill slippa höra svordomar från 13 år gamla gamers skjutas ut ur tv:ns högtalare är headset ett måste.

Det är väldigt tråkigt att Microsoft inte kommer att skicka med något headset till folk. Extrakostnaderna blir allt högre och högre för en konsol som vid release kommer vara denna generations dyraste enhet. Själva spelkonsolen tillsammans med en extra kontroll och ett headset kommer du vara tvungen att betala över 5 000 kronor för. Detta jämfört med Playstation 4 som skickar med ett mono-headset och med en extrakontroll kommer PS4-paketet ligga på max 4 500 kr.

Det finns ännu inget pris på det officiella headsetet till Xbox One. Det kommer troligtvis att dyka upp i samband med releasen av spelkonsolen i november.