Videor som visar Neverwet från Rust-oleum började dyka upp på internet för nästan två år sedan. Då blev vi väldigt imponerade av potentialen med spraybeläggningen då du kunde spraya in dina kläder och skor och aldrig mer behöva oroa dig för kladd. För oss räckte det som motivation för att köpa den här produkten. Men nu visar det sig också att du lika gärna kan spraya ner din mobiltelefon för att göra den lika vätskeavstötande.

I en demonstrationsvideo från företaget får vi se hur en Iphone sprayas grundligt med Neverwet och sedan doppas ner i ett kärl med vatten. Enheten plockas sedan upp igen och kan användas som vanligt. Själva processen att göra en Iphone vattentät verkar vara aningen enkel. Det du behöver göra är att spraya fram- och baksida, öppna enheten och spraya på insidan. Sedan ta en tops och använd den för att komma åt högtalarutrymmen och andra håligheter i telefonen. Om detta fungerar lika bra som det verkar så kan du själv göra dina mobiltelefoner och surfplattor ip-klassade utan några större svårigheter.

Givetvis går det att använda Neverwet på flera olika saker som har en tendens att bli kladdiga eller våta. Handkontroller till spelkonsoler och fjärrkontroller suger åt sig kladd väldigt lätt. Med Neverwet kan du kladda på kontrollerna hur mycket du vill för att sedan ta bort smutsen med en pappersduk. Smidigare än så blir det inte. Frågan är bara hur länge det täckande lagret håller.

Nevwerwet säljs för tillfället bara i USA på Home Depot och kostar runt 20 dollar.

Själva demonstrationsvideon hittar ni här under. Tack vetenskap!