Men poängen är att du slipper betala för Playstation Plus, Sonys Xbox Live-liknande abonnemang, om du vill använda Netflix, andra tjänster eller chatta med vänner via partychatt. Dessutom behöver du inte punga ut för Playstation Plus om du bara spelar gratisspel, så kallade free-to-play-titlar.

Allt är inte guld och gröna skogar dock, Playstation Plus är ett krav om du vill spela multiplayer i vanliga spel. Det här är nytt för Sonys konsoler, och det är knappast en välkommen förändring. Om företaget bara gör sitt bästa för att erbjuda mervärde i Playstation Plus, vilket de hittills har gjort på Playstation 3, blir det dock lättare att svälja.

Andra saker som avslöjas i Playstation Access är att du inte kommer kunna använda Dual Shock 3 till Playstation 4. Däremot kommer Move fungera, om du skulle råka ha en som samlar damm i garderoben. Antalet vänner du kommer kunna ha din vänskapslista är 2 000, vilket kan jämföras med Microsofts 1 000 för Xbox One. Inte för att jag kommer utnyttja hälften av 500 själv, men för den som samlar på spelkontakter kan det enbart komma som en glad nyhet.