Och högre pixeltäthet än originalet på 85 tum kan ju enbart vara en bra sak. Även om vi får avstå den snygga designen som i ärlighetens namn var ett av de stora dragplåstren med S9. Men bildkvalitet är ju ändå det som står i fokus när det gäller tv-apparater, och antalet pixlar är fortfarande svinhögt.

F9000 ska släppas i slutet av augusti, och priset blir inte fullt lika blodigt eftersom skärmarna är mindre. 65-tummaren kostar 65 000 kronor medan 55-tummaren går för 45 000 riksdaler. Med andra ord är det alltså fortfarande sinnessjukt mycket pengar för en tv. Men vill man ha 4k i vardagsrummet så är det bara att börja spara. Eller pantsätta huset och familjen.

F9000-serien har samma funktioner som övriga premiummodeller i Samsungs tv-utbud. Det vill säga gränssnittet Smart Hub, röststyrning och en kamera som känner igen dina gester. För den som gillar att vifta för att byta tv-kanal. Sist men inte minst finns också Evolution Kit som ska kunna uppgradera din tv med nya tjänster samt hårdvara. Som sagt, bara att börja spara.