Under Microsofts E3-presskonferens berättade företaget att Xbox One skulle släppas i 21 länder samtidigt i november. Sverige var ett av dessa 21 länder. Dessa 21 länder har nu blivit 13 och Sverige är inte inräknat i den skaran.

Enligt Microsoft beror skjutandet på lanseringen i de resterande åtta länderna på att företaget vill ge användarna bästa möjliga upplevelse. Mer specifika än så är inte företaget i något uttalande. Så om det är översättningsproblem eller problem med Xbox Live vet vi inte. Det enda vi vet är att vi måste vänta ett par månader på att få börja använda enheten.

De 13 länder som spelkonsolen kommer lanseras i är Australien, Östterike, Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Mexiko, Spanien, Storbritannien, USA och Nya Zeeland. De som får vänta är Sverige, Norge, Finland, Danmark, Belgien, Nederländerna, Ryssland och Schweiz.

Eftersom Microsoft är så pass snälla kommer de dock att skicka med ett gratisspel till de personer som har förbokat konsolen i dessa åtta länder. Vad det blir för spel vet vi inte.

Lanseringsdatumet är ännu inte spikat, men Microsoft berättar att konsolen kommer släppas ”så fort som möjligt” 2014. Det är tråkigt att Microsoft kommer missa den svenska julhandeln. Detta kommer betyda att det blir ett par fler Playstation 4 under de svenska granarna än förväntat.

Bra gjort, Microsoft. Bra gjort.