Uppgifterna kommer från analytikern Ming-Chi Kuo hos företaget KGI som säger sig ha insyn i vad Apples planer är för den nya mobilen. 5S kommer enligt Kuo inte innebära någon större revolution när det gäller formfaktor. Den ska behålla fyratumsskärmen och den enda estetiska skillnaden jämfört med Iphone 5 blir den tidigare nämnda guldfärgen som ska komplettera existerande silver och svart.

Inuti kommer det ske lite större förändringar dock. Apple byter ut det existerande minnet mot LPDDR3-ram på 1 GB som ska ge en prestandahöjning på 20 procent. Chippet ska också bytas ut mot nya A7 som introducerades i senaste versionen av Ipad.

Intressant är också att Kuo förutspår att Apple monterar dubbla led-blixtar i Iphone 5S samt att kamerans bländaröppning utökas till 2.0. Nfc ska fortfarande vara uteslutet, ett märkligt beslut om det visar sig vara sant med tanke på det ökande utbudet av prylar som utnyttjar tekniken.

Om Kuos kristallkula talar sanning kommer vi alltså få se en uppgraderad version av Iphone 5, vilket knappast kommer som någon överraskning. Att Apple väljer att behålla skärmstorleken samt designfaktorn är knappast chockerande, att göra stora förändringar i en produkt som enbart är en upphottad modell skulle nog snarare göra människor förvirrade.

Kuo bekräftar också de ihärdiga ryktena som talar om en billigare Iphone 5C i plast.