Night Recorder

För den som hoppas på att spela in ett hemligt samtal mitt i natten är Night Recorder perfekt. Appen har ett enda uppdrag, och medan 22 kronor kan kännas som ett högt pris för något med ett så snävt användningsområde går det inte att förneka att Night Recorder gör sitt jobb. Gränssnittet är snyggt, med analoga förlagor i rullande ljudband som animeras när du spelar in ljud. Det finns ingen inspelningsknapp här, utan appen reagerar på en ljudnivå som anges av dig och börjar sedan spela in när ett tillräckligt högt ljud förekommer. Därmed även perfekt att använda för att spela in en partner som pratar i sömnen.

Plattform IOS
Pris 22 kr


Spy Gizmos

Spy Gizmos är sannerligen en blandad påse. Själva idén är supercool, genom att skriva in ett meddelande och skicka det till en vän som också har appen kodas och avkodas era sms eller mejl. Ingen annan kan alltså läsa dem, och det är ju verkligen hur häftigt som helst. Om man är sju år. Hela appen är faktiskt upplagd som något av en avancerad lek, där du kan skapa listor över vänner och fiender, skicka morsesignaler både via ljus och ljud och filma någon med hjälp av en rörelsedetektor. Allt det här hade varit grymt om det hade ingått i appen. I stället måste du betala för varje funktion individuellt via en separat nätbutik, vilket verkligen suger. Ha det i åtanke när du laddar ner ”gratisappen”.

Plattform IOS
Pris Gratis


Self Destructing Message

Det lågupplösta gränssnittet avslöjar direkt för oss att mycket lite har hänt med Self Destructing Message sedan Iphone 3GS var den nyaste mobilen i Apples stall. Om du lär dig att kisa kan du nog leva med det. Appen är precis som Night Recorder något av en ”one trick pony”. Det du gör är att skicka meddelanden till personer som också har Self Destructing Message installerad. Du anger en tidsgräns, och om din text inte blir läst innan tiden gått ut raderas den. Skaparna av appen lagrar varje meddelande på sina servrar men lovar att allt innehåll försvinner när du inte längre kan komma åt det på din mobil. Det är en kul idé, men vi kan bara komma på två faktiska användningsområden: otrohetsaffärer och terroristverksamhet. Och vi på M3 uppmanar inte till någon av dessa.

Plattform IOS
Pris Gratis


My Secret Folder Classic

Här är ännu en app som vi inte kan finna några normala skäl till att äga annat än när vi vill vara lite extra hemliga. Den är gratis, om du inte skulle vilja utöka lagringsutrymmet som kommer med den, då kostar det extra. My Secret Folder skapar en mapp, eller flera, i din Iphone som du bara kan komma åt genom att logga in i appen. Du kan låsa tillgången genom att antingen ange en sifferkod som lösen eller ett mönster. Förutom bilder och filmer kan du lagra filer och webbhistorik via en separat webbläsare inuti appen som inte sparar ditt digitala fotspår. Hemligt värre. Möjligheterna är många och My Secret Folder har ett snyggt gränssnitt som är lätt att förstå. Klart intressant för dig som är orolig för att någon smygkollar din smartphone.

Plattform IOS
Pris Gratis


Location Tracking GPS Kit Free

Den här appen håller reda på var din telefon befinner sig. Och i ärlighetens namn gör den i princip samma sak som träningsappar som Runkeeper och Endomondo, även om den kommer med ett par tillägg. Till exempel en stegräknare som inte fungerar över huvud taget.

Om du installera appen på någons telefon och kör den i bakgrunden kan du potentiellt se exakt var han eller hon har varit och få rapporten skickad via mejl. Om inte batteriet tar slut det vill säga. Att ha gps aktiverad drar ju en hel del batteri. En oväntad fördel med Location Tracking GPS är att du har möjligheten att ladda hem kartor för bruk offline. Det är nästan värt att hämta hem appen enbart på grund av det.

Plattform IOS
Pris Gratis


GPS Location Tracker

Appen byter namn till Follow Mee så fort den har installerats, med andra ord får du räkna med en stunds förvirring innan du kan komma i gång. Har du väl gjort det kommer du inse att Follow Mee gör i princip samma sak som Location Tracking GPS fast med färre funktioner. Den är mer rakt på sak med avskalade menyer och registrering via Follow Mees hemsida. Det ger också appen en osannolik fördel. Så fort du startar den dyker knappen för att starta gps:en upp, och trycker du på den registreras telefonens position.

Via webbgränssnittet kan du logga in för att se om den följer sin förväntade rutt eller om du kanske måste ta ett allvarligt samtal med din partner, som kanske bara stannade till vid ett bageri för att köpa en överraskningstårta till din födelsedag...

Plattform IOS
Pris Gratis


Spy Recorder

Detta är en inspelningsapp som agerar efter olika schema­lagda tidpunkter. Du kan välja att telefonen börjar spela in en händelse eller ett samtal efter en minut, fem minuter eller fem timmar. Det går lika bra att ange ett klockslag. Räkna dock inte med flera timmars material, som mest kan du spela in i 99 minuter och 99 sekunder. Lite över en och en halv timmes kvalitetstid alltså. Spy Recorder är riktigt lurig. Du kan låta mobilen ligga på en plats hela dagen utan att röra den, och när ditt tilltänkta samtal börjar startar inspelningen. Det är på gränsen till ondskefullt, men det är också tanken med en riktig spionapp. För 15 kronor är den värd varenda öre med överskådliga menyer och ett stilrent upplägg.

Plattform IOS
Pris 15 kr


Voice Recorder

Det bästa med Voice Recorder (som ändrar namn till Secret Memo efter installation) är den högupplösta bilden på en mikrofon som visas när du använder appen. Och där slutar komplimangerna. Det här kan knappast klassas som en riktig spionapp. Det enda du gör är att spela in ett röstmeddelande som du sedan kan förvränga genom att välja en uppspelning där ljudbilden blir dovare.

Multifunktionellt, jo man tackar. Vi antar att delen med övervakning, spioneri och hemlighetsmakeri involverar knappen som gör att skärmen stängs av när du spelar in. Det räcker verkligen inte för att hamna på topplacering. Voice Recorder, eller Secret Memo som vi kanske borde kalla den, utklassas totalt av Spy Recorder. Trots priset på noll kronor bör ni hålla er borta från den här appen.

Plattform IOS
Pris Gratis


IP Cam Viewer

Det bör sägas direkt att den här appen verkligen inte kommer till sin fulla rätt utan en till­hörande webbkamera. Utan en sådan lär du inte kunna bedriva någon avancerad spionverksamhet, om du inte blir upphetsad av att se på motorvägar dagarna i ända. Det är nämligen det enda du kommer åt via IP Cam Viewer, om du inte känner till webbadressen till en speciell kamera så klart.

Menyupplägget känns hafsigt, och vill du lägga till en egen videoström finns det tusentals inställningsmöjligheter varav ingen introduceras på ett vettigt sätt. Med andra ord måste du veta exakt vad du gör för att få någon behållning av appen. Äger du en övervakningskamera med tillgänglig videoström finns det däremot anledning att ladda ner appen och testa.

Plattform Android/IOS
Pris Gratis


Top Secret Audio Recorder

Särskilt topphemlig skulle vi inte kalla den här inspelningsappen. Den har en del funktioner, till exempel kombinerar den schemalagd ljudinspelning med ljudaktiverad, vilket kan komma väl till pass i många situationer. Och för priset gratis är det inte helt fel.

Dessvärre gör appen inget gott intryck med en märklig bild på generisk informationsteknik i rutan där du spelar in. Här märks en kompetensskillnad mellan utvecklare. Där Spy Recorder vet precis hur utrymmet på din skärm ska utnyttjas famlar Top Secret Audio Recorder i mörkret. Det finns inget attraktivt med gränssnittet och att ange ljudkänslighet via siffror i decibel hjälper föga när du inte har någon uppfattning om hur högt en decibel låter. Night Recorder ger dig åtminstone en visuell representation. Här är allting sparsmakat och ogenomtänkt.

Plattform IOS
Pris Gratis

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning