Snart händer det! Inom kort kommer du ha en anledning att köpa en ultrahögupplöst tv-apparat. Som sagt har Netflix uttalat sig om att 4k-material kommer dyka upp på tjänsten inom de närmsta åren. Och det verkar som att Netflix kommer hålla vad de lovat.

Det ultrahögupplösta klippet heter El Fuente: 24 MP och är drygt åtta minuter långt. Exempelklippet visar en marknad någonstans i Sydamerika, folk som boxas samt lite arkitektur. Klassiskt demomaterial, alltså. Innehållet är precis det som är relevant med klippet, det är förstås upplösningen. 4k, eller ultrahd, ligger på upplösningen 3840 x 2160 pixlar och själva klippet lyckas visa 24 högupplösta bilder per sekund.

Tyvärr går inte klippet att se om du är utanför USAs gränser, eller om du inte använder någon vpn-tjänst. Men i ärlighetens namn så missar du egentligen ingenting. Det är en riktigt trevlig upplösning, men vi kommer fortfarande få vänta ”ett till två år” innan det dyker upp någonting högupplöst med någon sorts substans på Netflix.

Själva klippet hittar ni om ni klickar på denna länk: El Fuente. Om ni inte kan se klippet får ni antingen ladda ner vpn-tillägg till webbläsaren eller vänta tills House of Cards dyker upp i ultrahögupplöst form.