Vad är egentligen en smart klocka? Vad behöver en smart klocka kunna göra för att vi ska tycka att den är bra? Behöver den ha en kamera, kunna ta egna samtal och fungera som en separat mobiltelefon? Nej, det enda jag behöver är en klocka som kommunicerar med min mobiltelefon på ett någorlunda vettigt sett.

Och det är exakt vad Sonys smarta klocka gör. Den kopplas till din Androidlur utan något större krångel. Det är bara att aktivera bluetooth på telefonen och sedan låta enheterna finna varandra. Eller om du har nfc på luren så är det bara att lägga telefonen mot klockans baksida, ladda ner Smartwatch 2-appen från Google Store, dra ner de appar du vill ha på klockan. Sen är det bara att börja få aviseringar direkt på handleden.

”Finns den i damstorlek?”
Denna fråga ställde en vän till mig när hon såg mig använda klockan. Smartwatch 2 är aningen stor. Själva huvudenheten har måtten 42 x 41 x 9 mm och hela kitet med armband väger 122 gram. Standardarmbandet är av gummi, men det finns ett av rostfritt stål. Stålarmbandet gör att klockan väger aningen mer. Klockan har en lcdpekskärm på 1,6 tum som har upplösningen 220 x 176 pixlar. Det är ingen oledskärm på fem tum, men den gör ändå vad den ska. Bilder som visas på enheten ser lite pixliga ut, men det är inget större problem. Sms och mejl är lätta att läsa och skärmen är ljusstark nog så att du kan läsa sms i dagsljus.

Batteriet är inte världens största, men enligt Sony räcker batteriet tre-fyra dagar mellan varje laddning. Jag har använt klockan frekvent varje dag sedan den trillade in på redaktionen, och jag har laddat den var fjärde dag. Jämfört med en riktig klocka är batteritiden i Smartwatch 2 fruktansvärd, men så länge som batteriet inte måste laddas varje natt är jag mer än nöjd.

Tiden syns jämt och ständigt på skärmen, men för att komma åt applikationerna och andra funktioner så trycker du två gånger på knappen på sidan, eller en gång på knappen och sedan på hemknappen. Därefter navigerar du runt bland enhetens appar genom att svepa på skärmen eller använda de tre navigationsknappar under skärmen. Precis som på en vanlig Androidlur hittar du en hemknapp, en bakåtknapp och en knapp för att komma åt inställningar Det är helt laggfritt att svepa från sida till sida, men det tar några millisekunder att starta applikationer. 

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning