Med tanke på hur populärt Netflix är på Playstation 3 är det märkligt att gränssnittet inte har uppdaterats förrän nu. Utbudet är detsamma, men hittills har det varit frustrerande svårt att hitta nytt material och framförallt har avsaknaden av genrefack känts av.

Genrer verkar fortfarande vara en ouppnåelig dröm i och med uppdateringen, men i princip allt annat har förbättrats. Istället för det gamla tråkiga upplägget med filmaffischer som visade titlar får du nu en lista där varje film eller serie förhandsvisas med ett par bilder, information om handlingen, skådespelare och vänners rekommendationer. Förslag till vad du bör titta på om du gillade en viss typ av film eller serie presenteras också på ett snyggare sätt. Du kan se en snabb demonstration av nya Netflix i filmen nedan. Försök bara bortse från den horribla berättarrösten.

Uppdateringen påverkar inte webbgränssnittet för Netflix utan appen till spelkonsoler som Playstation 3 och Xbox 360 samt Netflix till smarta tv-apparater och mediaspelare. Bortom de uppenbara fördelarna i gränssnittet har Netflix även omarbetat plattformen i grunden. Tidigare var varje app specialiserad för olika system, vilket innebar att en förändring var tvungen att programmeras för varje system individuellt. Resultatet blev att vissa funktioner uteblev från exempelvis Xbox 360 eller smarta tv-apparater. Nu bygger Netflix på en enhetlig app som gäller över alla system och plattformar, vilket gör att nyheter och uppdateringar kan skickas ut samtidigt.

Det sämsta med uppdateringen är att den hittills ännu inte nått mitt Playstation 3. Netflix säger att det kommer ta omkring två veckor att rulla ut uppdateringen. Det ger oss åtminstone något att längta efter. Mitt förslag på nästa punkt i dagsordningen för Netflix: fixa det anemiska utbudet av material för oss i Norden.