De första länderna som kan lägga beslag på Yotaphone blir hemlandet Ryssland, Österrike, Frankrike, Spanien och Tyskland. I pressmeddelandet står det att december är lanseringsmånaden, och vi är redan 4 dagar in i den. På hemsidan kan den som vill förbeställa ett exemplar. Vi har inte fått bekräftat när eller om Yotaphone ska släppas i Sverige, men under första kvartalet 2014 kommer ytterligare 20 länder få tillgång till mobilen.

Priset för Yotaphone är 499 euro, alltså i klass med en premiummodell från Samsung eller LG. För den kostnaden köper du en relativt underpresterande Android med 3,4-tumsskärm (720p), en dubbelkärnig Snapdragon-processor på 1,7 GHz, 2 GB ram och 32 GB lagringsutrymme. Men det är så klart den innovativa användningen av ytterligare en skärm på baksidan av chassit som du egentligen betalar för.

Där sitter nämligen e-bläck-skärmen med en upplösning på 640 x 360 pixlar. Den är inte pekkänslig utan styrs med en pekplatta precis i underkant. Om du missade vårt preliminära test av Yotaphone under IFA-mässan i september kan du ta en titt på det via den här länken. I korthet imponerade telefonen inte särskilt mycket, själva idén med e-bläck-skärmen är intressant men utförandet är klumpigt.

Vi ska försöka få till ett riktigt test av Yotaphone så snart vi kan, men nu troligtvis går den att få tag på under första kvartalet av 2014. Om du inte vill ta en liten resa ner till Tyskland under december det vill säga.