Smarta tv-apparater har ännu inte hittat formen när det gäller gränssnitt, de flesta fungerar hjälpligt om än med långsamma menyer och och krånglig navigering. LG hoppas att Web OS kan ge dem en fördel i branschen, eftersom det bygger på HPs gamla operativsystem till surfplattor. Nu är det dock omarbetat för att passa på stora skärmar, och under morgonen har LG visat upp exakt hur det kommer fungera.

Till skillnad från tidigare kan du nu komma åt appar, tv-sändningar och andra inställningar direkt via en meny i skärmens underkant, kallad Launcher. Du kan alltså byta direkt från olika appar och slipper gå tillbaka till hemskärmen varje gång. Web OS innehåller någonting som heter Live Menu, där du kan söka efter material och tv-kanaler.

LG skrämmer oss också med löftet om att den virtuella karaktären Bean Bird ska hjälpa till med att ställa in tv:n och söka efter kanaler första gången du startar den. Jag föreställer mig en fågelversion av Microsofts ökända medhjälpare gemet i Word.

Vi befinner oss just nu på CES och kommer göra vårt bästa för att få en titt på Web OS. LG säger att 70 procent av deras tv-apparater kommer använda operativsystemet under 2014, så det lär inte bli svårt att få tag på det när modellerna väl dyker upp. När de gör det har LG inte avslöjat än, men vi hoppas på ett datum så snart som möjligt.