I en intervju med Techradar berättar Pierre Perron, chef för Sony Mobile Europe, att företaget vill bredda sortimentet och håller för tillfället på att prata med flera olika mjukvaruföretag om just operativsystem i kommande telefoner. Och det verkar som att Microsoft är ett av de företag som är mest lockande.

Sony Mobile har troligtvis tittat på flera operativsystem som kan köras på företagets mobiltelefoner, men Microsoft vore det bästa valet. Det är inte första gången Sony samarbetar med Microsoft mobila avdelning, Redan 2008 släpptes Xperia X1 som körde Windows Phone 6.1. Telefonen blev inte direkt någon hit, så Windowsprojektet lades ner. Nu är det betydligt mer lockande för Sony att köra Windows Phone då operativsystemet och ekosystemet har växt väldigt mycket de senaste åren.

Det spekuleras hej vilt nu, men bli inte förvånad om det dyker upp nyheter om en Vaio-telefon från Sony med Windows Phone 8.1 inom kort. Antingen det, eller en Sony-lur med Sailfish OS, Tizen eller Firefox OS. Men jag tror ändå mer på det förstnämnda.