LG G Flex har ärvt väldigt mycket från flaggskeppet G2. Knapparna sitter på baksidan. Knock On-funktionen är närvarande. Nästan samma hårdvara. Gränssnittet är detsamma. Det som är speciellt med G Flex är att den är böjd. Eller krökt. Som en banan. Varför? LG själva har ett gäng svar på denna fråga. Tittar du på film kommer alla skärmens pixlar vara lika långt från ditt ansikte. Telefonen är kurvad efter ditt ansikte vilket gör det bekvämt att prata i telefon, plus att mikrofonen kommer lite närmare din mun. Sedan är det bekvämare att scrolla på telefonen då du gör en mer naturlig rörelse när du drar fingret över den krökta skärmen. De flesta svar vi sett osar lite tjuravföring. Den enda anledning jag tror på är att LG faktiskt kan göra en böjd telefon. Och endast därför byggde LG en böjd telefon.

En best. Precis som alla andra
Skillnaderna mellan G Flex och G2 är få. Bortsett från att skärmen är böjd så är den också större. 6 tum är G Flexs panel, medan G2s ligger på 5,2. Om upplösningen var oförändrad så hade vi blivit glada. Men så är det inte. LG G Flex är inte begåvad med någon display med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar, utan endast 1 280 x 720. Detta gör att antalet pixlar per tum ligger på det lite väl låga 244 ppt. Detta är dock inte hela världen då den lägre upplösningen gör livet lite lättare för systemkretsen och på så vis ger dig mer batteritid. Men en display med full hd-upplösning hade verkligen inte skadat. Speciellt med tanke på att det är en skärm på 6 tum.

Denna best har en insida som inte går att urskilja från andra topptelefoners på marknaden. Snapdragon 800 från Qualcomm med en fyrkärnig Krait 400-processor på 2,26 GHz, ett stycke Adreno 330 på 450 MHz som sköter grafiken samt 2 GB arbetsminne. Sony Xperia Z1, LG G2 och Samsung Galaxy Note 3 har en identisk insida (förutom Note 3 som har 3 GB arbetsminne). I prestandatest är dock LG G Flex snäppet vassare än somliga toppmodeller på marknaden. Gissningsvis beror detta på att just skärmen har en lägre upplösning. Samtidigt måste man dock fråga sig om det spelar någon roll. Samtliga enheter kan köra alla applikationer i Google Play Store utan att börja hosta. LG G Flex är bara lite bättre än alla andra. Uppenbarligen.I både Antutu och 3dmark levererar LG G Flex. 

Den komponent som imponerar mest i G Flex är dock det relativt massiva batteriet som ligger 3 500 mAh. Du kan använda telefonen någorlunda aktivt under en hel dag och ha nog med batteri på kvällen för att underhålla dig själv med en film. Sedan är hela batteriet böjt. Det har egentligen ingenting med batteritiden att göra, men det är ändå imponerande.
 

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning