Faktum är att ett av de största bekymren som jag såg med Yotaphone var just att den andra skärmen var så pass krånglig att navigera, med enbart en touchpanel i nederkant som navigeringsmedel. Nu säger företaget att e-bläckskärmen, liksom den frontmonterade färgvarianten, har full pekfunktion och därmed blir lättare att hantera. Tack för det, Yotaphone.

I övrigt är det en mer robust produkt som ryssarna presenterar på MWC 2014, med biffigare hårdvara i form av Snapdragon 800 på insidan samt större skärmar. Den frontmonterade är nu 5 tum medan e-bläckskärmen ökar omfång till 4,7 tum med en högre upplösning och pixeldensitet.

Pekfunktionen i e-bläckskärmen gör det också möjligt att använda den i större utsträckning än tidigare. Exempelvis kan du svara på meddelanden och telefonsamtal, samt läsa böcker på ett mer bekvämt sätt. Yota Devices lovar en batteritid på cirka 50 timmar om du enbart använder e-bläckskärmen vilket får ses som ett rejält knä i skrevet på de flesta moderna smarta mobiler.

Yotaphone 2 kommer alltså förfina konceptet som vi fjälva fick uppleva under IFA 2013. Frågan är bara om det räcker, jag är personligen inte övertygad om att en andra skärm är lösningen på alla våra problem när det gäller Androidmobiler. Men det är kanske en början. Det fjärde kvartalet ska Yotaphone 2 släppas, och de kunder som redan äger första generationen kan förhandsbeställa ett exemplar till reducerat pris. Även om vi inte vet ännu hur många riksdaler det rör sig om.