Bluetooth med aptx
Högtalaren fungerar lika bra för att titta på film eller spela upp musik, och för det sistnämnda är det klart enklast att ansluta via bluetooth. N1 har stöd för aptx över bluetooth, en teknik som ger högre ljudkvalitet vid trådlös uppspelning förutsatt att stöd finns inbyggt även i ljudkällan.

Equalizern fungerar inte vid bluetoothanslutning vilket känns märkligt, men på fjärrkontrollen finns ett reglage för att justera basen. Några andra möjligheter till inställningar ser vi inte till, vilket känns lite fattigt.

Polk N1 kostar omkring 4 000 kronor. Det finns gott om ljudlimpor att köpa som är både billigare och snyggare, men ljudkvaliteten är det inget fel på. Vi är inte jätteimponerade av de olika equalizerlägena och de i övrigt ganska begränsade inställningsmöjligheterna, men det låter bra vid både spelande och filmtittande. 


+Rent ljud
+Subwooferutgång
+Bluetooth med aptx

-Plastigt utförande
-Få inställningsmöjligheter
-Tunn bas

=
N1 ger ett plastigt och lite trist första intryck, men den låter riktigt bra. Lägena för fps- och racingspel förhöjer upplevelsen av spelljudet, men skillnaden är egentligen marginell.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning

Fakta

Namn Polk N1
Tillverkare Polk Audio,
Pris 4 000 kronor
Mått 101 x 997 x 114 mm
Vikt 4,4 kg
Anslutningar 3,5-mm analog, koaxial, optisk, subwoofer ut, bluetooth
Equalizer Racing, Halo FPS, Movie, Music