Fler hörlurstester:


Hörlurar finns i en mängd olika varianter. Alltifrån större modeller som omsluter öronen till små in ear-lurar. True wireless-hörlurar ökar i popularitet och medför ett rörligare användande utan trasslande kablar, modeller med aktiv brusreducering filtrerar effektivt bort oönskat buller på resan. Men för den som är ett ute efter ett par välljudande hörlurar och som klarar sig alldeles utmärkt utan dessa båda nymodigheter finns en uppsjö av välljudande modeller.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

I detta test har vi synat åtta par så kallade on ear-lurar och over ear-lurar. Båda sitter på örat men de senare är något mer slutna och stänger bättre bort omgivningens ljud. Samtliga med en prislapp 1 000 kronor eller mer.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst


Adidas RPT-01: Trådlösa hörlurar som väcker köplust

ADIDAS RPT-01

Adidas RPT-01 är till designen onekligen udda med både bygel och avtagbara öronkuddar klädda i ett grovt och töjbart tyg. ”Bygelstrumpan” är fixerad med en silikonremsa på insidan och kan rengöras med vatten förutsatt att du skyddar ljudelementen, medan kuddarna är avtagbara och kan tvättas i maskin (30 grader). En smart lösning med hygienen i åtanke, även om det är lite småkrångligt att få dem på plats igen efteråt.

Smidigt handhavande

På höger kåpa finns en multifunktionsknapp med vilken du startar och pausar uppspelningen (och även spårbyte, volym och så vidare), samt svarar eller avslutar om du styr samtalsfunktioner. En lösning vi känner igen från flertalet hörlursmodeller från både Marshall och Urbanears och som vi gillar skarpt. På motsatt sida finns en programmerbar knapp som är en riktig höjdare.

Adidas RPT-01
En av två riktigt bra funktionsknappar.

I den dedikerade appen kan du välja vilka snabbkommandon som ska aktiveras genom att på denna trycka en, två, respektive tre gånger. Exempelvis starta telefonens röstassistent eller favoritspellistan i Spotify. I appen finns även en equalizer med sex förinställda lägen, och ett anpassningsbart läge med dina egna justeringar, samt manualen för hörlurarna.

Smidig app och bekväm passform

Passformen är riktigt bra, framför allt med tanke på att de är on ear-hörlurar, men även bekväma trots ett bergfast grepp – även i löpspåret – och den flexibla bygeln passar även dig med en lite mindre huvudform. De är ipx4-klassade vilket innebär att de tål både svett och fukt. Speltiden är specificerad till uppåt 40 timmar och laddning sker via den medföljande usb-c-sladden.

Adidas RPT-01

Gillar du ljudbilden Marshall-hörlurarna i storleksklassen (Major III) levererar kommer du inte bli besviken på Adidas RPT-01, snarare överförtjust. Det låter riktigt bra och detaljerat över hela registret och har du en förkärlek för en bas som går på djupet har du här en kandidat till årets bästa träningskompis.

Omdöme

M3 rekommenderar Vi lyfter på sportkepsen och konstaterar återigen att Zound Industries har en förmåga att väcka köplusten inom oss. Adidas nya kollektion med RPT-01 i täten kommer garanterat ta en framflyttad plats i ett redan konkurrensutsatt segment.

Specifikationer

Testad: November 2019
Modell: RPT-01
Tillverkare: Adidas/Zound Industries
Typ: Trådlösa sport-hörlurar
Anslutning: Bluetooth 5.0, usb-c (endast för laddning)
Batteritid: Upp till 40 timmar
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 209 gram
Övrigt: Ipx4-klassade, bygelstrumpa och öronkuddar (avtagbara) tvättbara
Rek. pris vid testtillfälle: 1 795 kronor
Rek. pris: 1 790 kronor hos Hifi-klubben.

plus

Riktigt bra passform, snygg design.
Grymt ljud.
Användarvänliga funktionsknappar.
Stabil kommunikation via bluetooth.

minus

Kostar en slant.
Håller bygel- och kuddtyget över tid?
Enbart trådlös anslutning.

AKG N60 NC BT Pris vid test: 2294 kr.

Bästa pris just nu: 3000 kr