Beoplay H4 följer samma formspråk som tillverkarens övriga modeller och är följaktligen några av marknadens absolut elegantaste modeller, oavsett segment. Säga vad man vill om Bang & Olufsen, men få konkurrenter har samma kompetens inom området produktutformning och design – något man även tar duktigt betalt för.

Beoplay H4

Till skillnad från syskonmodellerna H8 och H9 saknas här aktiv brudreducering liksom touchkontrollerna som på Beoplay H4 istället har ersatts fysiska knappar som är placerade i bakkant på höger kåpa – tre stycken på den högra för att styra uppspelning, samtal och volym. Knapparna sitter relativt tätt ihop med ström- och bluetooth-reglaget så det är lätt att trycka fel, men efter ett tag sitter det.

Beoplay H4

Nu med Google Assistent

Till skillnad från tidigare generation finns det även en knapp (samt en extra mikrofon) på den vänstra hörluren som används för att aktivera och använda Google Assistent. Har du en IOS-enhet används samma knapp för att aktivera Siri.

Kvalitetsmässigt når konstruktionen inte upp till samma påkostade nivå som de dyrare syskonmodellerna men det finns inget väsentligt att anmärka på komfortmässigt. De mjuka lammskinnskuddarna ligger an behaglig mot öronen och den stoppade bygeln ger bra stöd mot hjässan.

Den tillhörande appen är densamma som till tillverkarens övriga Beoplay-produkter och fungerar klockrent. Här kan du förutom att styra musiken och uppdatera mjukvaran även använda dig av olika förinställda lyssningslägen eller anpassa ljudet manuellt via equalizern. 

Beoplay H4

Gällande ljudet blir det idel lovord. Massor av rymd och ett klart, detaljerat övre mellanregister i kombination med en väl anpassad dos basljud som når ner rejält på djupet gör lyssnarupplevelsen till något alldeles extra. Ljudisoleringen kunde varit en aning bättre, något som blir påtagligt i bullrigare miljöer, men sammantaget blir helhetsbetyget högt.

M3 rekommenderar
Omdöme

Beoplay H4 kompletterar produktfamiljen med bravur och är ett givet alternativ för den Bang & Olufsen-frälste som vill välja bort aktiv brusreducering. Bra ljud och komfortabla att bära även under längre tid. Men smakar det så kostar det!

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

Specifikationer

Modell: Beoplay H4
Testad: November 2019
Tillverkare: Bang & Olufsen
Typ: Trådlösa over ear-hörlurar
Anslutning: Bluetooth 4.2, aux 3,5 mm.
Batteritid: Upp till 19 timmar
Frekvensåtergivning: 20 Hz–20 kHz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 244 gram
Övrigt: Inbyggd Google Assistent
Rek. pris vid test: 3 250 kronor
Pris: Från 1 649 kronor hos Prisjakt.

plus

Kvalitetskänsla och design.
Ljudet.

minus

Plottrig knappsats.
Dyra.

Betyg 4 av 5

Bang & Olufsen BeoPlay H4 Pris vid test: 1649 kr.

Bästa pris just nu: 1690 kr