Strömsnål och äntligen sladdbefriade hörlurar – Marshall Major II Bluetooth

Trådlösa hörlurar Marshall Major II BT

Nu finns Marshall Major-lurarna äntligen i en sladdbefriad version. Det här är ett par hörlurar som är värda att kika närmare på, inte minst på grund av extremt bra batteritid.

Missa inte: Stort test: Här är bästa multiroom-systemet

För fem år sedan testade vi Major-lurar för första gången. Då var vi imponerade över lurarnas design och kvalitetskänsla, ljudet fick däremot bara godkänt. I år är det ungefär samma visa för denna Bluetooth-version. Ordentliga volymresurser och en rätt tung bas skapar en ljudbild som passar bra för rockmusik och distade elgitarrer. Men när det kommer till diskant och det övre mellanregistret tappar hörlurarna en del dynamik. När sång och akustiska instrument är viktigt presterar hörlurarna helt enkelt inte lika bra.

Vid sidan om ett godkänt ljud finns ett par saker som är värda att notera. I vårt test lyckades vi kräma ur 32 timmars lyssnande på hög volym ur det 680 mAh stora batteriet, två timmar mer än utlovat. Ingen risk för batteriångest med andra ord.

M3 rekommenderar

Dessutom finns här en intressant delningsfunktion för den som vill lyssna tillsammans med andra. Med lurarna följer en kabel med både mikrofon och fjärrkontrollsknappar. Med denna kabel kan du skicka vidare musiken till någon annan medan du själv lyssnar trådlöst - praktiskt!

För att sammanfatta: på plussidan noteras bra batteritid och smart delning av ljud. Men diskanten och övre mellanregistret hade kunnat låta bättre samtidigt som priset är rätt högt satt. Marshalls nya trådlösa hörlurar är bekväma och de spelar fantastiskt länge på en laddning. Men det är varumärket Marshall med deras karaktäristiska rockerdesign som är grejen. Om inte det är något som lockar dig finns det hörlurar som både låter bättre och kostar mindre.

Tillverkare: Marshall
Typ: On ear, trådlösa 
Pris: 689 kronor hos CDON.
Läs mer: marshallheadphones.com

Betyg 8 av 10

Marshall Headphones Major II Bluetooth Pris vid test: 839 kr.

Bästa pris just nu: 645 kr