De trådlösa hörlurarna som dessutom sjunkit rejält i pris sedan de lanserades – från tidigare runt 6 000 kronor till i dagsläget drygt 3 000 kronor. Fortfarande en rejäl slant alltså, men så låter de också sagolikt bra. 

Master & Dynamics MW60

Designmässigt är MW60 ett par riktigt snygga hörlurar som känns välbyggda. Ingen plast någonstans – här är det rostfritt stål och lammskinn som gäller, något som understryks rejält med tanke på doften som retar luktsinnet så fort vi öppnar kartongen. Komfortmässigt finns det heller ingen anledning att klaga, kuddarna är supermjuka och sköna – ett bestående intryck även efter flera timmars oavbrutet lyssnande.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

MW60 är vikbara för att ta så lite plats som möjligt när de inte används och det medföljer även ett fodral i canvastyg att förvara dem i. Och på tal om läder, till ladd- och signalkabeln kommer en liten dosa i samma läder som hörlurarna, vilket känns påkostat.

Enkelt handhavande, men nfc saknas

Lurarna är enkla i den mening att funktionsknapparna är få. På den vänstra kåpan finns reglaget för att aktivera trådlös kommunikation (bluetooth) och på den högra sitter tre väl markerade knappar. Med dessa ändrar du volym, byter spår samt pausar och startar uppspelningen.

Master & Dynamics MW60

Samma knappar används även för handsfree-funktionen. Vi saknar i och för sig nfc-gränssnitt för en snabbare hopkoppling med uppspelningsenheten, men en traditionell bluetooth-sökning senare är vi igång. Enligt specifikationerna ska MW60 även ha en trådlös räckvidd som heter duga och klara upp till fyra gånger så långt avstånd som annars brukar vara standard.

Bullriga miljöer inte optimalt

MW60 har en öppen karaktär vilket gör att det läcker in en hel del ljud utifrån och är således inte de vassaste resehörlurarna. I alla fall inte om du tänker använda de på tåg, flyg eller i andra bullriga miljöer. I mer stillsamma miljöer stormtrivs MW60. Här kommer konstruktionen till sin rätt och musikupplevelsen är så nära perfekt du kan komma med en trådlös överföring. Oavsett genre och volymstyrka förmedlas ett ljud i världsklass med grym basåtergivning och en detaljrikedom i det högre frekvensomfånget vi sällan stöter på annars, oavsett prisklass.

Men MW60 kostar en hiskelig massa pengar och för nästan halva priset får du exempelvis ett par Sennheiser PXC 500 med liknande prestanda och som dessutom erbjuder riktigt bra aktiv brusreducering. De är i och för sig inte lika bekväma och sticker inte ut lika mycket designmässigt.

Omdöme

Komfort, kvalitetskänsla samt ljud i världsklass, inget snack om saken, och visst är designen läcker. Den numera "anständiga" prislappen innebär ett intressant köpläge. Trots ett visst läckage av ljud blir slutbetyget högt.
M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: MW60
Testad:
November 2019
TillverkareMaster & dynamic
Typ: Trådlösa hörlurar
Anslutning: Bluetooth (4.1, AptX), 3,5 mm kabel
Batteritid: Upp till 16 timmar
Frekvensåtergivning: 5 – 25 000 Hz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 345 gram
Rek. pris vid test: 3 490 kronor
Pris: 4 990 kronor hos Dustinhome.

 
plus

Design.
Kvalitetskänsla.
Ljud (i tysta miljöer).
 

minus

Ljudisolering.

Betyg 4 av 5

Master & Dynamic MW60 Pris vid test: 3490 kr.

Bästa pris just nu: 5297 kr