Med Backbeat Go 600 har hängt med ett tag men är fortfarande aktuella, de har dessutom sjunkit en del i pris sedan de lanserades vilket gör dem än mer intressanta för dig som är ute efter ett par trådlösa hörlurar som erbjuder de vanligaste funktionerna, men som samtidigt inte kostar skjortan.

Backbeat go

Design

Lättviktsmaterial och en relativt tunn konstruktion ger Backbeat Go 600 ett nätt intryck, trots att de är en så kallade over ear-modell där kåporna omsluter hela örat. Modellen är behaglig att bära även under längre tid. Designen går givetvis att diskutera i all oändlighet, men om vi uttrycker oss diplomatiskt så är det inte de snyggaste vi testat genom åren. Hörlurarna finns i khaki, svart, marinblå samt grått.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

På höger kåpa hittar vi strömbrytaren tillika bluetooth-aktiveraren, samt en knapp för att ändra ljudegenskaperna något: ”bass boost” eller ”balanced” där den sistnämnda ska vara kalibrerat för att passa alla musikgenrer. Samma knapp används för övrigt även för att svara på eller avsluta samtal.

BackBeat Go 600

Klart godkänt ljud

Ljudet får klart godkänt och basåtergivningen är riktigt bra. Mellanregistret ger en klar och tydlig återgivning, framför allt vid klassisk musik. Diskanten är däremot en aning vass och när vi provocerar hörlurana med blytunga gitarriff blir det lite rörigt i det övre frekvensomfånget. Eq-knappen förändrar ljudbilden till en viss gräns – väljer du förstärkt bas förloras lite av detajerna i mellanregistret så vi föredrar normalläget, eller balanced som det kallas.

Omdöme

Du får ofta vad du betalar för, men i detta fall vill vi påstå att du får lite mer än så. Räckvidden är brutal, ljudet mer än okej och passformen suverän. Visst, de har ett par år på nacken och designen lämnar en del att önska.

Specifikationer

Modell: Backbeat Go 600
Testad: Maj 2018
Tillverkare: Plantronics
Typ: Trådlösa hörlurar
Anslutning: Bluetooth 4.1, 3,5 mm kabel
Batteritid: Upp till 18 timmar
Frekvensåtergivning: 50 – 20 000 Hz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 175 gram
Rek. pris vid test: 1 025 kronor
Pris: Från 699 kronor hos Prisjakt

plus

Bra batteritid.
Generös räckvidd.
Bra ljud.
Attraktiv prislapp.

minus

Något vass diskant.
Saknar tillhörande app.

Betyg 3 av 5

Plantronics BackBeat Go 600 Pris vid test: 699 kr.

Bästa pris just nu: 639 kr