Sonys WH-H800 (eller H.ear on 2 Mini som de även kallas) är ett par kompakta on ear-hörlurar som förutom att de kommer i en rad olika trendriktiga färger även har en förstärkt basåtergivning och ligger förhållande vis bra till i pris med tanke på funktionalitet och kvalitetskänsla.

Sony WH-H800 on-ear

Designen liknar till stor del flera av tillverkarens övriga modeller, med en modern touch som bör tilltala den yngre publiken, och konstruktionen är vikbar för att enklare kunna packas ner i väskan eller liknande. Bygeln är flexibel och känslan av att de bör tåla en hel del oöm behandling är påtaglig.

Komfortabla och användarvänliga

Både bygeln och öronkuddarna är mjukt stoppade och komfortmässigt blir betyget gott och trycket mot öronen är väldigt lätt, vilket är suveränt så länge du sitter stilla. Vid kraftigare rörelser har de däremot en tendens att glida ur sitt läge.

Sony WH-H800

På höger kåpa finns ett volymreglage samt en funktionsknapp som används för att pausa och återuppta uppspelningen liksom för att byta spår – två tryck för att stega framåt, tre för att backa. På den vänstra hittar vi strömknappen som även används för att aktivera bluetooth vid hopkoppling med uppspelningsenheten (alternativt via nfc), ingångar för både laddnings- och ljudkabel. Överlag känns placeringen av knappar och reglage väl genomtänkt och de är tydligt markerade för ett smidigt och enkelt användande.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

I den tillhörande appen finns möjlighet att anpassa ljudbilden genom några förinställda lägen alternativt manuellt via en fembandad equalizer samt en surroundfunktion som ska efterlikna olika lyssningsmiljöer, exempelvis ”Arena”, ”Klubb”, ”Konserthall” och så vidare.

Sony WH-H800

I appen kan du även aktivera 360 Reality Audio som ger en mer omslutande ljudupplevelse, förutsatt att du prenumererar på några av de kompatibla streamingtjänsterna – Tidal, Deezer eller Nugs. Är du en Spotify-anhängare kan du med andra ord inte använda dig av funktionen.

Ljudmässigt presterar hörlurarna riktigt bra med ett detaljerat, delikat ljud med brutalt bra basåtergivning som går på djupet. Komprimerade musik skalas med bravur upp med hjälp av Sonys DSEE HX-teknik och vill du lyssna med en ännu bättre kvalitet väljer du att lyssna via ljudkabeln, då hörlurarna även har stöd för Hi-Res Audio.


Omdöme

Sony WH-H800 H.ear on 2 Mini övertygar – dels är de förbaskat behagliga att bära och ljudet övertygar rejält, framför allt med tanke på prislappen. Prenumererar du inte på ovan nämnda musikstreamingtjänster kan du både ha och mista appen. Visst kan det vara kul att experimentera med ljudet, men hörlurarna låter oavsett bäst i default-läget.

M3 rekommenderar

Specifikationer

Modell: WH-H800
Testad: November 2019
Tillverkare: Sony
Typ: Trådlösa on ear-hörlurar
Anslutning: Bluetooth 4.1, aux 3,5 mm.
Batteritid: Upp till 24 timmar
Frekvensåtergivning: 20 Hz–20 kHz / 5 Hz–40 kHz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 180 gram
Övrigt: Stöd för Hi-Res Audio
Rek. pris vid test: 1 490 kronor
Pris: Från 1 490 kronor hos Prisjakt.

plus

Komfortabla och avändarvänliga.
Presterarar bra ljudmässigt.
Prisvärda.

minus

Micro usb för laddning.
Lös passform, inga lurar för löpspåret.

Betyg 4 av 5

Sony WH-H800 Pris vid test: 1490 kr.

Bästa pris just nu: 1668 kr