Med Backbeat Go 600 siktar Plantronics in sig på användarna som är ute efter en trådlös modell med de vanligaste funktionerna, men som samtidigt inte har lust att plöja ned en mindre förmögenhet på ett par hörlurar. Och Go 600 hamnar prismässigt precis under den för många av oss kritiska gränsen 1000 kronor.

Trådlösa hörlurar Plantronics BackBeat Go 600
Plantronics BackBeat Go 600.

Design

Lättviktsmaterial och en relativt tunn konstruktion ger Backbeat Go 600 ett nätt intryck, trots att de är en så kallade over ear-modell där kåporna omsluter hela örat. Modellen är behaglig att bära även under längre tid. Designen går givetvis att diskutera i all oändlighet, men om vi uttrycker oss diplomatiskt så är det inte de snyggaste vi testat genom åren. Hörlurarna finns i khaki, svart, marinblå samt grått.

På höger kåpa hittar vi strömbrytaren tillika bluetooth-aktiveraren, samt en knapp för att ändra ljudegenskaperna något; ”bass boost” eller ”balanced” där den sistnämnda ska vara kalibrerat för att passa alla musikgenrer. Samma knapp används för övrigt även för att svara på eller avsluta samtal.

Ljudet

M3 rekommenderar

Ljudet får klart godkänt och basåtergivningen är riktigt bra. Mellanregistret ger en klar och tydlig återgivning, framför allt vid klassisk musik. Diskanten är däremot en aning vass och när vi provocerar hörlurana med blytunga gitarriff blir det lite rörigt i det övre frekvensomfånget. Eq-knappen förändrar ljudbilden till en viss gräns, väljer du förstärkt bas förloras lite av detajerna i mellanregistret så vi föredrar normalläget, eller balanced som det kallas.

Omdöme

Du får ofta vad du betalar för, men i detta fall vill vi påstå att du får lite mer än så. Räckvidden är brutal, ljudet mer än okej och passformen suverän. Lägg till en batteritid på uppåt 18 timmar så är saken biff. Rekommenderas!

Läs hela testet av Plantronics BackBeat Go 600 här

Fakta Plantronics BackBeat Go 600
Testad: Maj 2018
Mer Info: Plantronics
Typ: Trådlösa hörlurar
Anslutning: Bluetooth 4.1
Batteritid: Upp till 18 timmar
Frekvensåtergivning: 50-20 000 Hz
Vikt: 175 gram
Pris: Inte lanserad i Sverige än, men kommer kosta runt 995 kronor. Finns att köpa just nu för 1 025 kronor hos Proshop eller 99,99 euro (cirka 1 000 kronor) hos Amazon.de.

Betyg 8 av 10

Plantronics Backbeat GO 600 Pris vid test: 1016 kr.

Bästa pris just nu: 779 kr