Urbanears är numera ett etbalerat varumärke som fick sitt riktigt stora genombrottet med modellen Plattan för ett par år sedan. Udda färgvarianter och en attraktiv prissättning fungerade tydligen och tillverkaren fortsätter på den inslagna vägen även med nya Pampas.

Urbanears Plattan

Det första intrycket är alltid viktigt och här dras mungiporna uppåt direkt. De är riktigt snyggt designade – enkla och avskalade med en tidsenlig, modern touch. Pampas kommer i tre olika färger: Almond Beige, Charcoal Black och Field Green – som vi gillar skarpt. 

Hörlurar med klen bygel

Kåpornas stoppning känns alldeles lagom fast. Kuddarna är inte supermjuka som hos exempelvis Bose Quiet Comfort, utan här är närvaron klart påtaglig utan att det för den sakens skull resulterar i några obehagskänslor. Bygeln är flexibel men tål inte en allt för oöm hantering, något vi bistert fick erfara när vi tryckte ner dem i en väska vilket resulterarde att de den bröts av på mitten.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

För att styra de olika funktionerna har Urbanears valt en enskild multifunktionsknapp som är tryckkänslig och som går att skjuta i olika riktningar. Det är logiskt och enkelt så det förslår: tryck framåt eller bakåt för spårbyte, uppåt eller nedåt för att reglera volymen. Tryck in knappen för att pausa eller återuppta uppspelningen, eller för att svara och avsluta ett samtal. Ett skolboksexempel på ett lyckat upplägg.
 

Urbanears Plattan
Smidigt! Samma upplägg som på vissa Marshall-hörlurar – en joystick-liknande kontrollknapp.

För att sammankoppla hörlurarna med din smartphone aktiveras bluetooth genom att trycka in samma knapp i cirka fem sekunder. När en liten led-indikator på höger kåpa sedan börjar blinka blått är hörlurarna redo för att upptäckas och väljas i telefonmenyn.

Riktpriset ligger på 1 499 kronor vilket är en ansenlig summa för ett par trådlösa hörlurar, framför allt med tanke på att de inte erbjuder vare sig aktiv brusreducering eller någon form av dedikerad app för inställning av ljud. I dagsläget går det emellertid att ropa in dem för ett par hundrapappar mindre vilket stärker modellens aktier något.

Förutom en lyckad design och att varumärket i sig är stekhett, inte minst bland den yngre publiken, presterar de riktigt bra ljudmässigt. Ljudet är luftigt och detaljerat utan några som helst noterbara artefakter, och basåtergivingen är både tajt och tydlig.

Omdöme

Användarvänliga hörlurar med skön design som övertygar, inte minst ljudmässigt. Batteritiden på runt 30 timmar är mer än tillräckligt och möjligheten att dela med dig av musiken till ett annat par hörlurar via 3,5-millimetersuttaget är ett plus i kanten.

Specifikationer

Modell: Pampas
Testad: November 2019
Tillverkare/kontakt: Urbanears
Typ: Trådlösa over ear-hörlurar
Frekvensomfång: 20Hz - 20 000Hz
Anslutning: Bluetooth 5.0
Handsfreefunktion: Ja.
Batteritid: Runt 30 timmar.
Vikt: 260 gram.
Rek. pris vid test: 1 495 kronot
Pris: 1 190 kronor hos Netonnet

plus

Snygg design.
Bra ljud.
Smidigt handhavande.

minus

 
Ömtålig konstruktion?
Saknar en dedikerad app.

Betyg 4 av 5

Urbanears Pampas Pris vid test: 1190 kr.

Bästa pris just nu: 1090 kr