Moto 360 är nämligen helt rund, till skillnad från exempelvis Gear, Pebble och i princip alla andra smartklockor vi hittills har sett. Inte bara är den rund, den har även en pekskärm i färg precis som ett högteknologiskt armbandsur med möjligheten att utbyta data med din mobil ska ha.

Motorola talade nyligen ut om själva designen i ett Google Hangout där sajten The Verge lyckades snappa en del intressanta svar från chefen ansvarig för klockans utseende, Jim Wicks. Enligt Wicks var Motorola till exempel inte medvetet om Googles initiativ med Android Wear, som hittills omfattar Motorola och LG:s G Watch, när de började sitt arbete med Moto 360. Att företaget arbetade med en smartklocka är dock inte svårt att föreställa sig, under de senaste två åren har den nya typen av bärbara prylar varit gödhet inom prylbranschen.

Motorola har också tidigare gett sig i kast med konceptet, senast under 2011 då de utannonserade den anonyma men intressanta Moto Actv som i grund och botten var ett glorifierat träningsarmband. Android Wears fokus på röstkommandon kom heller inte som någon chock, Motorolas Moto X byggde i mångt och mycket på just den typen av interaktion där du slipper använda händerna för att kontrollera mobilen.

Vad som är oroande när vi läser Jim Wicks svar är att han undgår att gå in på detaljer för hårdvaran. Exempelvis har vi inte sett en fungerande modell av Moto 360, inte så mycket som en prototyp ännu. Och när The Verge frågar om batteritiden ger han heller inget rakt svar. Inte ens storleken avslöjas, istället säger Wicks att Moto 360 "inte är stor, men inte liten heller".

Efter intervjun lämnas vi med en rad obesvarade frågor, vilket är märkligt med tanke på att Motorola siktar på lansering redan i sommar. Att Moto 360 kommer stå ut tack vare sin formfaktor är givet, men om den kommer erbjuda en bättre upplevelse förblir okänt.