Ladda med bra energi

Långa dagar i skidbacken betyder också många timmar utan tillgång till eluttag. Som tur är har du tillgång till något som fungerar lika bra – solens strålar. Med denna powerbank, driven av solenergi, kan du ladda telefonen eller andra enheter mitt ute i backen när du än behöver det.

Powerbank med solenergi

Produkt: Venture 30 Power Bank + Nomad 7 Plus Solar Kit
Pris: 2 199 kronor hos Dustinhome


Tina upp frusna tår

Hur vanligt är det inte att tårna fryser till is efter att ha varit instängda i ett par stela pjäxor en hel dag? Med ett par 3d-formade sulor som drivs av therm-Ic batterier värmer du upp dina fötter inifrån dina pjäxor eller skor innan de hunnit förfrysa.

Pjäxvärmare

Produkt: Therm-Ic Soles Heat 3D 20/21
Pris: 499 kronor hos XXL.


Projektorn du packar med

Bara för att du befinner dig i en fjällstuga avskärmad från omvärlden minskar inte behovet av att streama filmer eller beundra det du har filmat under dagens aktiviteter i backen. Det här är en portabel projektor som fungerar både som projektor och bluetooth-högtalare. På så sätt kan du ta med din favoritmusik och dina favoritfilmer från frukostbordet, till backen och sedan after-skin.

Portabel projektor

Produkt: Benq GV1
Pris: Från 4 218 kronor hos Computersalg.


Filma i farten med toppkvalitet

Vill du ha riktigt professionellt material från dina turer i naturen? Då kan det vara värt att investera i en Gopro-kamera. Gopro Hero9 är den senaste i serien och har blivit rejält uppdaterat sedan förra versionen, både gällande kvalitet och batteritid.

Go Pro Hero 9

Produkt: Gopro Hero 9
Pris: 4 890 kronor hos Netonnet.

Läs hela vårt test här!


Spot on med varma fingrar

Känner du igen kampen med att dra av och på vantarna stup i kvarten för att kunna svara på samtal, sms eller byta låt på spellistan? Med ett par vantar som både håller värmen och låter dig styra telefonen slipper du strida. Dessa vantar är kompatibla med din smartphone och innehåller värmeaggregat som har ett uppladdningsbart batteri och håller dina händer varma hela dagen. Du kan styra temperaturen via en knapp på handsken.

Thermovantar

Produkt: Velazzio Thermo1 Battery Heated Gloves - 3
Pris: 80 amerikanska dollar (ungefär 590 kronor) hos Amazon.

Läs om fler förslag på touchvantar här!


Skidglasögonen som ser allt

Dessa tekniska skidglasögon erbjuder mycket mer än du kan tro. De kan bland annat visa dig höjd, hastighet och förinstallerade kartor där du kan spåra platser och andra personer i din grupp. Om du kopplar upp din telefon via bluetooth till glasögonen kan du även komma åt dina textmeddelanden, samtal och spellistor för musik. Om du är ute efter inte bara det lilla extra utan det exceptionellt extra, är dessa glasögon något för dig.

Oakly airway 1.5

Produkt: Oakley Airwave 1.5.
Pris: 7 649 kronor hos Länna sport.


Snösäkra mobilen

Det finns inget så förargligt som att tappa telefonen i en snödriva och uppleva hur den slutar fungera på grund av en onödig vattenskada. Skaffar du ett vattentätt mobilskal slipper du oroa dig om olyckan skulle vara framme. Här listar vi två exempel.

Vattentäta mobilskal

Pris: Skal för Galaxy s20: 372 kronor hos Cdon.
Skal för Iphone 11 pro: 749 kronor hos Proshop.


Mät prestationen utifrån och in

Är du en person som tar skidåkning på allvar? Sätt på dig denna väst som analyserar din prestation. Allt från hjärtfrekvens, syreupptagningsförmåga, andning, kaloriförbränning och intensitet registreras via uppkoppling till en app du enkelt laddar ned. På så sätt kan du ta dina resultat i backen till nästa nivå.

Hexoskin träningsväst

Produkt: Hexoskin
Pris: 399-579 amerikanska dollar (ungefär 4 090-5 930 kronor) hos Hexoskin
App för Android i Google Play.
App för Iphone i Appstore.


Fånga åket i farten - utan händer

Det är varken enkelt eller säkert att hålla i telefonen medan du tar dig fram på ett par skidor eller snowboard. Med en bröstsele där du fäster telefonen kan du filma samtidigt som du har händerna fria. Undvik brutna handleder och krockar med träd samtidigt som du får en stabilare film!

Mobilsele

Produkt: Smartphone Chest Mount 
Pris: 23 amerikanska dollar (ungefär 194 kronor) hos Amazon.


Torka pjäxor utan tårar

En skidsemester inkluderar ofta mer än en heldag bland snödrivorna. Det faller sig naturligt att utrustningen blir blöt när snön smälter - pjäxorna är inget undantag. Med en varmluftstork för skor och pjäxor (och annat som kan tänkas behöva torkas) behöver du inte oroa dig för att ta på dig ett par våta pjäxor nästa morgon.

Skotork för pjäxor och annat

Produkt: Hotonic Tec Dry
Pris: 799 kronor hos 360norr.