Spela in din framfart – genom skidglasögonen

Skidglasögon med kamera

Dessa skidglasögon är särskilt framtagna för dig som vill filma dina skidturer, men inte nödvändigtvis är beredd att spendera pengar på en superdyr Gopro-kamera. Kameran finns inbyggd i själva ramen och har 32 gigabyte internminne. En kul ingångsmodell för nybörjare, helt enkelt.

Kostar 1 218 kronor hos Amazon.se

Uppgradera till nästa nivå

Akaso

Så småningom är du nog redo för mer avancerade prylar och vad passar då bättre än en ”riktig” actionkamera? Denna vattentäta variant klarar upp till 4k-upplösning och har dessutom stöd för en del extrafunktioner som gör det enklare än någonsin att filma dina äventyr, såväl i skidbacken som på sadeln.

Kostar 2 251 kronor hos Cdon

Smart skidhjälm som kan rädda liv

Smart hjälm

Med denna hjälm behöver du inte känna dig ensam när du färdas nedför en brant backe. Oavsett om det är bakgrundsmusik du behöver, eller om det som inte får hända faktiskt händer, så finns denna uppkopplade skidhjälm där för dig. Den är nämligen utrustad med en händig SOS-funktion som känner av hårda fall, utöver sedvanliga inslag som samtal och musikströmning (via din telefon).

Kostar 1 800 kronor hos Amazon.se

Får det lov att vara en snökaka?

Snowcookie sensorer

Då menar vi inget annat än dessa sensorer som placeras på dina skidor inför din nästa skidtur. Sedan är du redo att analysera dina förmågor – allt från hur du lutar dig och använder höfterna till huruvida du använder överkroppen på rätt sätt. Informationen skickas vidare till den tillhörande appen där du sedan kan studera all statistik.

Kostar runt 4 200 kronor hos Snowcookie Sports

Få översikt på tillgängliga skidbackar

Garmin

En smart klocka är användbar för många olika ändamål: ta pulsen, räkna steg och mäta sömn för att nämna några. Just denna från Garmin har även en särskild profil för skidåkning där du bland annat får tillgång till skidkartor på över 2 000 resorter. Därmed slipper du gå vilse vid minsta avstickare.

Kostar 5 673 kronor hos Amazon.se

Förbättra din skidteknik

Digital coach

Nu behöver du inte en personlig tränare för att bli ett ess i skidbacken. Med hjälp av detta set kommer du nämligen så nära som möjligt på digitalt vis. Allt du behöver göra är att stoppa in den specialdesignade sulan, med tillhörande sensorer och sändare, in i dina skidpjäxor. Sedan skickas informationen vidare till en tillhörande app som analyserar din fötters rörelser och hur det påverkar din framfart på skidbacken. Lägger du till ett abonnemang kan du dessutom få coachning i realtid.

Kostar runt 3 300 kronor hos Carv

Se upp för lavinen!

Lavinvarnare

Förhoppningsvis behöver du aldrig använda denna pryl, men den är likväl nödvändig för skidsemestern. Särskilt om du tar dig till platser där laviner kan förekomma. BT-versionen av denna nödsändare gör skäl för namnet, den kan nämligen uppdateras och ställas in via din mobiltelefon. En räddare i nöden, helt enkelt.

Kostar 4 173 kronor hos Amazon.se