Välljudande lyx i stål och läder

Bowers & Wilkins har med modellen P7 satsat på klassisk design som samtidigt känns lyxig och modern. Hörlurarna är gediget byggda i stål, aluminium och svart läder. De andas kvalitet rakt igenom och saken blir inte sämre av den tydliga läderdoften. Två lika långa ljudkablar medföljer, en med och en utan fjärrkontroll. Kabeln byts genom att lyfta loss den vänstra kåpan som sitter fast i lurarna med hjälp av magneter. Ska vi klaga på något får det bli att kablarna inte är av standardmodell. Tappar du bort en måste du lägga några hundralappar på att köpa en ny från Bowers & Wilkins.

Kåporna sluter sig helt runt våra öron utan att någonting tar emot eller känns obekvämt. De trycker lagom mycket mot huvudet och det finns gott om utrymme mellan öronen och högtalarelementen om vi skulle vilja vifta med öronen. Lurarna kan vikas för att få plats i den medföljande förvaringsasken, som tyvärr inte är gjord av läder.

Den främsta anledningen till att du ska välja P7 är ljudet. Det är nämligen helt fantastiskt och sopar mattan med alla andra lurar i testet. Det här är faktiskt det bästa vi har hört på länge och då har vi ändå lyssnat på en hel del olika studiolurar genom åren. Ljudet är fylligt, välbalanserat och detaljerat, oavsett volym, och vi upptäcker nya saker i musik som vi lyssnat på många gånger tidigare. När vi testar att skruva upp till nästan trumhinne-spräckande volymer fortsätter lurarna att leverera utan protest. Mycket imponerande.

Bowers & Wilkins P7 är testets självklara vinnare. Visst, de kostar en slant och har inte lika många funktioner och finesser som de andra lurarna – men istället får du lyxig byggkvalitet och ett ljud som inte är av denna världen.

Bäst i testFakta: Bowers & Wilkins P7

Funktion: Kabelanslutna heltäckande hörlurar.
Pris: Ca 3300 kr
Mer info:

Plus

  • Fantastiskt ljud.
  • Lyxig byggkvalitet.
  • Bekväm passform.

Minus

  • Ingen brusreducering.
  • Dålig ljuddämpning från externa ljud.
  • Speciella ljudkablar.

Betyg:
Betyg 9 av 10