Z2 Tablet älskar film
Spel och bilder i all ära, men det är på filmfronten Z2 Tablet verkligen imponerar. Trilumious-display och Live Colour Led-teknik gör att färgåtergivningen i skärmen är på topp. X-reality-funktionen som används för uppskalning gör ett riktigt bra jobb genom att få lågupplösta filmer att se betydligt bättre ut än vad de borde göra. Att plattan har minneskortläsare ökar filmmöjligheterna ytterligare några snäpp då du enkelt kan ladda över högupplösta filmer och serier så att du kan titta på bussen eller på tåget.

Ett extra plus i kanten är att plattan är vatten- och dammtålig med IP58-klassning, vilket betyder att du kan använda plattan under vatten vid 1,5 meters djup i 30 minuter. Att titta på film under vattnet är inget vidare, men att ta med plattan in i badrummet och lägga sig i badkaret utan att vara rädd för att paja enheten är verkligen guld värt.


Din bästa filmkompis. Skärmen är otroligt bra. Oavsett om vi strömmar Youtubeklipp eller tittar på högupplöst film imponerar den. 

Kameran funkar
Den person som använder sin surfplatta som förstahandskamera bör uppsöka vård genast. Men Sony Xperia Z2 Tablet ger oss de funktioner vi lärt känna i tidigare Z-modeller med en kamera på 8 megapixlar. Jämfört med just Sonys mobiltelefoner i Z-serien så ligger kameran i Z2 Tablet verkligen i underkant. Det är egentligen inga som helst konstigheter med det, och vi uppskattar att Sony har lagt fokus på andra saker. Men är du i en situation där du måste använda plattans kamera, eller bara vill leka med vr-funktionerna, så är det givetvis helt okej. Bilderna blir inte lika bra som med en Z1, eller med en ordentlig kamera, men de duger för publicering på sociala medier.
 

Fakta

Pris: 4g: 6 000 kr / Wi-fi: 4 500 kr
Tillverkare: Sony, http://www.sonymobile.com/se/
Skärm: 10,1 tum, 1 920 x 1 200 pixlar, 224 ppi
Mått: 266 x 172 x 6.4 mm
Vikt: 439 gram
Minne: 16 GB inbyggt, 3 GB RAM
Kamera: 8,1 MP bak, 2,2 MP fram
Processor: Snapdragon 801 4 x 2,3 GHz Krait 400
Batteri: 6 000 mAh, 10 timmars videotittande enligt Sony
OS: Android 4.4.2
Övrigt: Nfc, bluetooth 4.0, läsare för sd-kort, Dualshock 3-kompatibilitet