Mad Catz har varit riktigt duktiga på att leverera bra gamingtillbehör sedan urminnes tider. Allt från tangentbord och möss till arkadstickor och spelkontroller. Kvaliteten har ständigt ökat med tiden och vi har nu nått en punkt där Mad Catz ligger på toppen när det kommer till just speltillbehör. Ett problem har dock varit att enheternas design har varit lite sådär. Möss som ser ut som Transformers. Tangentbord som ser ut som rymdskepp. Även om denna futuristiska design syns även på Freq M så är den betydligt mer sparsmakad än tidigare.

Bra ljud trots storlek
Även om lurarna är små till storleken lyckas de pressa ut ljud som fullt acceptabelt. Djup bas, klar diskant och mellanregister som inte försvinner i mängden eller tar överhanden. Helt okej ljud för att vara ett par mellan-lurar med andra ord. Oavsett om du kopplar kabeln till telefonen eller kör ljudet via bluetooth så kommer du inte att bli besviken. Till skillnad från andra headsets så sitter det inte någon mikrofon du viker ner eller drar ur hörlurarna, denna är istället inbyggd i den högra kåpan. Till en början var vi skeptiska när det gällde ljudupptagningen, men vid samtal och chatt snappar micken upp din röst utan problem. Oavsett om det var bullrigt eller tyst runt omkring oss.

Något som är väldigt smidigt med lurarna är att du kan koppla dem till två olika enheter via bluetooth. Vi kan alltså ha lurarna anslutna till datorn och mobiltelefonen samtidigt utan problem. Lyssnar vi på musik från datorn och telefonen ringer prioriteras mobilen, och vi kan enkelt svara på samtalet genom att klicka på headsetet knapp på högra kåpan. Otroligt smidigt.

Knappar och ännu mer knappar
När vi testade Freq M behövde vi knappt använda telefonen. Nästan i alla fall. Lurarna har väldigt många knappar som styr olika funktioner. På toppen av högra kåpan kan du höja och sänka volymen. Vid den nedre kanten kan du byta låt om du lyssnar på musik, samt stänga av och sätta på mikrofonen. Mellan dessa knappuppsättningar sitter det en stor universalknapp som har nästan för många funktioner. Håller du in knappen kommer du till telefonens röstfunktion. Klickar du en gång när du lyssnar på musik eller tittar på film så pausas allting. Ringer telefonen används knappen för att svara och avsluta samtalet.

Det inbyggda batteriet låter oss använda lurarna riktigt länge. Vi testade dem ett par timmar varje dag och först efter en vecka började den röda indikatorlampan blinka varnande. Några timmar senare säckade lurarna ihop, men då var det bara att koppla in en micro usb-kabel i lurarna och fortsätta att använda dem.

Freq M, eller F.R.E.Q.M som de också kallas, finns tillgänglig i vitt, rött, svart och matt svart. 


+ Funktionerna
+ Batteritiden
+ Storleken
+ Ljudet

- Sitter inte helt stabilt på huvudet
- Priset

=
Mad Catz Freq M är ett headset med många användbara funktioner. Priset är aningen högt, men för en tusing får du inte ett trådlöst headset som är lika mångsidigt och flexibelt som Freq M.

Betyg:
Ljudkvalitet: 7
Design: 6
Funktionalitet: 9
Prisvärde: 8