Besöker du Dreamhack, eller någon annan lanfest, så kommer du se att nästan tre fjärdedelar av deltagarna använder ett par lurar från Steelseries. Tillverkaren har nu äntrat premiumsegmentet med H Wireless och lyckas inte bara leverera ett riktigt stabilt headset, utan också ett trådlöst sådant.

Bekvämt spelande
Steelseries H Wireless är riktigt sköna att använda. Lurarna kramar om huvudet med kåpornas mjuka Tempurmadrass-liknande kuddar och det är precis så lätt det ska vara att ändra storlek. H Wireless trycker varken för hårt eller för löst på huvudet. Detta, i kombination med kåpornas fejkläderkuddar, gör att du kan använda lurarna under längre perioder utan det blir en obekväm upplevelse.

Bekvämligheten slutar inte vid lurarnas komfort. I lådan följer det med en sändare med en stor mängd olika in- och utgångar. Du kan koppla in ljudet direkt från datorn eller från din spelkonsol via antingen aux eller optisk ingång. Den sistnämnda ingången är givetvis ett måste om du vill utnyttja lurarnas surroundljud. Har du ljud från två källor kan du enkelt skifta mellan dessa med hjälp av det klickbara rullhjulet på den högra kåpans ovansida. Med den kan du också kontrollera volymnivåer och byta ljudprofil. På sändaren kan du komma åt fler inställningar som t ex registrering av olika källor.


Klickhjulet. Hjulet sitter på toppen av den högra kåpan och med den kan du komma åt de flesta inställningar. 

Batteritiden på Steelseries premiumlurar ligger på runt 20 timmar enligt tillverkaren. Vi lyckades använda H Wireless i runt 18 timmar innan batteriet ville bli utbytt. Riktigt bra helt enkelt. Det följer med två uppladdningsbara batterier så att du snabbt och enkelt kan byta vid behov. Du kan hålla koll på batterinivån på båda batterierna på sändarens oled-panel. 

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Pris: 2 500 kr
Tillverkare: Steelseries, http://steelseries.com/
Vikt: 300 gram)
Maxvolym: 100 dB
Utgångar på lurarna: Ljuddelning/ljudingång för mobil, chatt till Xbox 360
Utgångar på sändare: Analog in, Analog ut, mini usb, optisk ingång, optisk utgång
Batteri: 1 000 mAh x2 (hotswap), 20 timmars batteritid
Distans: Går att använda upp till 12 meter från sändare
Kompatibel med: Pc, Mac, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 (Xbox One senare).
Övrigt: Går att koppla in aux-kabel direkt i lurarna, Dolby-certifierade, virtuell 7.1.