I tv-sammanhang innebär kurvighet att du som tittare får en riktigt häftig panoramakänsla när du bänkar dig framför apparaten. Dessutom blir, om du sitter rätt, avståndet till ögonen lika långt över hela skärmytan. Designen på den här Samsung-tv:n är elegant och tilltalande med en skärmfot som är väldigt utrymmessnål. Kurvigheten till trots går apparaten också att montera väggnära med vanliga vesa-fästen.

Flexibel tuner
Vill du ha ett tv-bord så rent som möjligt från olika prylar och mottagare så är den här tv-apparaten värd att kika närmare på eftersom den, förutom att vara utrustad med en vanlig antenningång för att se på digital-tv via antenn eller kabel, är försedd med mottagare för att du ska kunna kika på tv via din parabol-antenn. På så vis slipper du ansluta en extern mottagare oavsett om du får in dina tv-sändningar från marknätet, kabeltv-nätet eller från satellit.

Inbyggt i den här smarta tv-apparaten finns stöd för massvis av olika populära videotjänster. Film2home, Viaplay, HBO Nordic, Netflix, Youtube, samt webb-tv från Aftonbladet och Expressen är några av tjänsterna som du kan använda med den. Som sig bör för varje smart-tv med självaktning så finns det förstås även möjlighet att schemalägga och spela in tv-program på den, och att timeshifta om du kopplar in ett usb-minne. Tack vare stöd för mirrorcast/allshare cast så kan du också direkt spegla innehållet på din Samsung-telefon på tv-apparaten. Utöver vanlig tv och streamingtjänster så går det förstås också att kika på film, kolla bilder eller lyssna på musik från lagringsenheter som antingen är direktanslutna till tv:n genom en usb-kabel eller från nätverksenheter.

Bra dynamik i bilden
Bildmässigt bjuder den här kurviga led-apparaten på en riktigt bra svärta och en bra dynamik i bilden. Standardinställningarna är nästan lite väl mörka, men de funktionsrika inställningarna för tv-apparaten gör förstås att bildens färg- och ljusinställningar går att finjustera. Vad ljudet beträffar så lär högtalarna knappast få fönsterrutorna där hemma att skorra av basgången, men för att vara en platt-tv ger de ändå ett ganska bra ljud.

Fjärrkontrollen till tv:n ligger bra i handen och du kan styra tv:n både med vanliga menyknappar eller genom en pekare som du styr genom att rikta fjärrkontrollen mot tv:n. Den senare metoden är att föredra inte minst när du ska skriva in saker på tv:n som webbadresser eller annat, eftersom du då slipper att saktmodigt bläddra från bokstav till bokstav för inmatningen. Värt att notera är dock att du bland annat i Youtube-appen inte får upp något skärmtangentbord när texten ska matas in. Istället får du antingen försöka pricka bokstäverna, som står på rad bredvid varandra, med pekaren eller återgå till att tålmodigt bläddra mellan dem med navigeringsknapparna på kontrollen. Menyerna i tv:n är dessvärre allt annat än snabba emellanåt och även om det förstås inte påskyndar processen så upptäcker vi att vi ibland sitter och trycker flera gånger på knapparna i väntan på att tv:n ska skynda vidare i menyerna.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning