One Plus har äntligen fått sin officiella premiär och vi har nu kunnat lägga vantarna på alla tekniska detaljer om den första mobilen från One. One Plus har en 5,5-tumsskärm med ips-panel och 1080p och insidan består av Snapdragon 801 från Qualcomm, med en fyrkärnig processor på 2,5 GHz och 3 GB arbetsminne.

Redan där förstår nog de flesta att One menar allvar med sin telefon. På baksidan sitter en kamera med 13 megapixlar och en bländaröppning på maximalt 2. Den ska vara lika snabb med sin autofokus som kameran i HTC:s nya One och kan spela in film i 4k eller 720p med 120 bilder per sekund. På framsidan finns det en andra kamera på 5 megapixlar vilket bör ge dig onödigt detaljerade selfies.

One Plus har också ett batteri på 3 100 mAh, nfc, bluetooth 4.0 och är en av de första mobiltelefonerna att skeppas med Cyanogen Mod. För de som inte känner till plattformen så är det en omarbetad version av Android, i det här fallet 4.4 Kit Kat. Fördelarna stavas bland andra krypterade sms, en förbättrad kameraapp, equalizer för ljudet och en skärm som känner av speciella rörelser. Om du till exempel formar en cirkel på One Plus skärm när den är i viloläge tas du direkt till kameran, medan ett v startar ficklampan. Du kan också använda rösten för att automatiskt aktivera Google Now.

One Plus kommer med en uppsjö olika skal som du kan byta ut. Standardskalet är tillverkat i cashew och kommer i vitt och svart utförande. Vill du ha en mer peronslig prägel kommer det gå att köpa skal i bambu och även denim, alltså samma material som används i jeans.

Det är uppenbart att One har siktet inställt på Nexus 5: Prissättningen är 199 dollar för 16 GB och 349 för 64 GB. Nexus 5 kostar i USA 299 dollar för 16 GB. One har valt att inte inkludera någon plats för minneskort i One Plus. Den väger 162 gram och är 8,9 mm tunn (4,6 mm på sidornas ytterkanter). Till en början kommer bara inbjudna personer kunna köpa telefonen, men One Plus ska gå att köpa globalt under andra kvartalet.