Varje gång du hoppar in i en ny klass möts du av en presentation från Jeremy Clarkson från Top Gear som på pub-slöddrig engelska förklarar varför just dessa bilar du får presenterade är hans absoluta favoriter. Detta går inte att hoppa förbi och tillsammans med den lite vemodiga musiken som körs i bakgrunden när du är inne i menyerna och meckar med dina bilar förtar lite av stämningen innan du väl är igång igen.

Utmana drivatarer
Om du inte gillar kampanjläget kan du antingen välja att spela online i multi­playerläge eller i Free play mot så kallade drivatarer, artificiella motståndare vars beteenden baseras på andra medspelare. Och på samma sätt håller Forza 5 koll på din körstil som sedan laddas upp i molnet och görs tillgänglig i dina Xbox-vänners Forza-spel. Helt klart ett coolt koncept.

Grafiken i spelet är riktigt läcker, Forza 5 renderas i 1080p och körs i 60 Hz. Ljuseffekterna när du kör med solen i vindrutan är makalöst snygga och bilarna och omgivningarna är knivskarpa på 65-tums-tv:n från Samsung som vi testade spelet på.


Trångt. I början av loppen blir det lätt trångt och det gäller att vara rädd om din fina bil så att den håller loppet ut.

Ska vi gnälla på någonting grafiskt är det att omgivningarna runt själva banorna är lite tråkiga, och det hade bidragit både till det grafiska helhetsintrycket och till fartkänslan med lite mer detaljer och byggnader närmare själva vägbanan. En annan sak som vi saknar är väderskiftningar. Alla lopp körs i soligt och fint väder, här hade vi gärna sett lite regnskurar åtminstone för att öka variationen.

Fakta

Pris: 649 kronor
Plattform: Xbox One
Utvecklare: Turn 10
Utgivare: Microsoft, www.microsoft.com